In de Eredivisie werden van de laatste 5 partijen die FC Utrecht speelde, er liefst 4 gewonnen door de Domstedelingen: 4 zeges, 1 remise. Alleen koploper Ajax kent een betere vorm in deze periode (5 overwinningen).

De laatste keer dat FC Utrecht en Willem II tegenover elkaar stonden? Meer dan een jaar geleden al! Op 16 februari 2020 werd het in Tilburg 1-1. Jean-Christophe Bahebeck opende namens de Domstedelingen al vroeg de score. Paul Gladon maakte in de blessuretijd namens de Tricolores de gelijkmaker.

Van de laatste 11 keer dat FC Utrecht in Tilburg tegen Willem II speelde, gingen de 3 punten 6 keer mee terug naar de Domstad. Het werd 2 maal gelijk en 3 keer wonnen de Brabanders.

De laatste keer dat FC Utrecht in Tilburg van Willem II won, was op 28 oktober 2018. Toen maakte Willem Janssen in de slotfase van de partij de enige goal van de match: 0-1.

Het was op 13 februari 2009 voor het laatst dat FC Utrecht en Willem II op een vrijdagavond tegen elkaar speelden in de Eredivisie. Die dag wonnen de Domstedelingen met 0-2 dankzij goals van Gregoor van Dijk en Cedric van der Gun.

FC Utrecht is dus 5 partijen ongeslagen en kan die reeks uitbouwen naar 6. Dat zou dan voor het eerst zijn sinds februari – april 2019, toen FC Utrecht onder leiding van Dick Advocaat in 8 wedstrijden op rij zonder nederlaag bleef.

Willem II heeft nu 13 punten uit 21 partijen. Vorig seizoen hadden de Tilburgers 40 punten na 21 wedstrijden en stond het team op plek 4. Nu op plaats 16.

Na de duels met PEC Zwolle (3-3) en VVV-Venlo (3-1) kan FC Utrecht voor het eerst sinds maart – april 2019 weer eens tenminste 3 keer scoren in 3 opeenvolgende Eredivisiewedstrijden binnen 1 seizoen.

In elk Eredivisieseizoen waarin Willem II na 22 wedstrijden maximaal 13 punten had, degradeerde de club. Dat gebeurde in 1966/1967, 2010/2011 en 2012/2013 (alle seizoenen gerekend volgens het driepuntensysteem).

FC Utrecht pakte dit seizoen al 12 punten nadat de ploeg op achterstand kwam, na Feyenoord (15 punten) het meeste van alle Eredivisieteams. Willem II gaf dit seizoen al 18 punten weg na een voorsprong, het meeste van alle ploegen in de Eredivisie.

Willem II oogstte dit seizoen 10 van de 13 gepakte punten in het Koning Willem II Stadion. Geen enkele Eredivisieclub pakte dit seizoen een groter aandeel van de punten in eigen huis.

Invallers zijn dit seizoen tot nu toe goed voor 7 goals bij FC Utrecht. Dat is er 1 minder dan in het volledige vorige seizoen. In de vorige speelronde waren invallers goed voor de volledige Utrechtse doelpuntenproductie: 2 maal Mimoun Mahi en 1 goal van Bart Ramselaar.

Voormalig assistent-trainer van FC Utrecht Zeljko Petrovic is nu oefenmeester van Willem II. ‘Petro’ begon met een 2-0 thuiszege op FC Emmen, waarna een 5-0 nederlaag tegen Feyenoord volgde.

Mimoun Mahi is mede dankzij de 2 doelpunten die hij tegen VVV-Venlo maakte, met 6 treffers nu clubtopscorer van FC Utrecht.

Ook Willem II’s topschutter heeft 6 treffers achter zijn naam staan: Vangelis Pavlidis.

Willem Janssen scoorde in de Eredivisie 5 keer tegen Willem II. Alleen tegen Vitesse (7 maal) vond de captain van de Utrechters vaker het net.

Willem II-doelman Robbin Ruiter speelde in de Eredivisie 138 partijen met FC Utrecht.

MAAK DE WEDSTRIJD NOG SPANNENDER

Krijg je geen genoeg van deze weetjes en tips, en wil je de wedstrijd van vrijdag nog spannender maken? Zet dan in op deze wedstrijd bij TOTO! Deelname aan TOTO is alleen voor 18+.

BEKIJK DEZE WEDSTRIJD BIJ TOTO