Van de laatste 15 partijen die FC Utrecht in de Eredivisie tegen VVV-Venlo speelde, verloor de ploeg uit Utrecht er slechts 1. Dat was in Stadion Galgenwaard op 25 augustus 2019, toen het 1-2 voor de Venlonaren werd. Evert Linthorst maakte voor de rust al beide Limburgse treffers, Adrián Dalmau deed namens de Domstedelingen na de break wat terug.

De laatste thuiszege van FC Utrecht op VVV-Venlo dateert van 6 mei 2018. Het werd toen 1-0 en Mateusz Klich was die dag de matchwinner.

Van de laatste 5 ontmoetingen met VVV-Venlo in de Eredivisie, won FC Utrecht er 1. Dat was op 3 april 2019, toen het in Venlo doelpunten regende: 2-6.

Voor FC Utrecht was VVV-Venlo-uit de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen. De ploeg uit Utrecht nam een punt mee terug uit De Koel dankzij een treffer van Sean Klaiber (1-1).

Op eigen veld verloor FC Utrecht dit seizoen tot nu toe slechts 1 keer. Dat was op 8 november 2020 tegen koploper Ajax (0-3). Sindsdien is de ploeg van Hoofdtrainer René Hake 7 competitieduels op rij ongeslagen op eigen veld.

De vorige thuispartij van de FC? Dat was het treffen met PEC Zwolle. Die pot eindigde in 3-3 en het was de tiende remise van FC Utrecht dit seizoen.

VVV-Venlo pakte in de 6 wedstrijden die de Limburgse ploeg in 2021 speelde meer punten (13 stuks) dan in alle 14 competitiewedstrijden bij elkaar voor de winterstop (9). Alleen koploper Ajax (16) pakte dit jaar meer punten in de Eredivisie dan VVV-Venlo.

FC Utrecht is nu 4 wedstrijden op rij ongeslagen en kan voor de tweede keer dit seizoen een reeks van 5 partijen zonder nederlaag neerzetten.

In 3 van de laatste 4 Eredivisiewedstrijden die FC Utrecht speelde, hield de ploeg de 0. In de 16 competitieduels die daar aan voorafgingen, werd 1 keer een clean sheet bewerkstelligd. Dat was in de uitpartij tegen FC Groningen.

In de 20 Eredivisiepartijen die VVV-Venlo dit seizoen speelde, scoorden de geel-zwarten in totaal 34 keer. Dat zijn er al 10 meer dan in het gehele vorige (weliswaar voortijdig afgebroken) seizoen: 24 treffers in 26 duels.

Sander van de Streek is met 5 doelpunten op dit moment de clubtopscorer van FC Utrecht. Hij kwam tot scoren in de vorige 2 competitiewedstrijden die de Domstedelingen speelden.

Georgios Giakoumakis is met 21 goals niet alleen topscorer van VVV-Venlo, maar ook topschutter van de Eredivisie. De Griek scoorde in zijn eentje dit seizoen vaker dan RKC Waalwijk (18 doelpunten), ADO Den Haag en FC Emmen (allebei 17 treffers).

Alleen Coen Dillen (PSV, 24), Tonny van der Linden (DOS, 23) en Cor van der Gijp (22, Feyenoord) maakten ooit meer dan 21 goals in hun eerste 21 Eredivisieduels. Dit drietal maakte die treffers in 1956/1957, het eerste Eredivisieseizoen ooit.

Van de Streek kan de eerste speler worden die in 3 opeenvolgende Eredivisiewedstrijden scoort namens FC Utrecht sinds Adam Maher zo’n serie neerzette in oktober 2019.

VVV-Venlo-thuis is voor FC Utrecht ook een weerzien met oud-speler Chris Kum en verdediger Leon Guwara, die momenteel door de Utrechters aan de Limburgers wordt verhuurd.

Hans de Koning won als trainer nog nooit een Eredivisiewedstrijd van FC Utrecht (3 keer gelijkspel, 4 maal verlies). Tegenover geen enkele club coachte De Koning zo vaak zonder ook maar tenminste 1 keer te winnen als FC Utrecht.

MAAK DE WEDSTRIJD NOG SPANNENDER

Krijg je geen genoeg van deze weetjes en tips, en wil je de wedstrijd van zondag nog spannender maken? Zet dan in op deze wedstrijd bij TOTO! Deelname aan TOTO is alleen voor 18+.

BEKIJK DEZE WEDSTRIJD BIJ TOTO