Pas 4 keer eerder stonden FC Utrecht en FC Emmen in de Eredivisie tegenover elkaar. De eerste 2 onderlinge ontmoetingen werden gewonnen door de Emmenaren, de laatste 2 door de Utrechters.

Dit seizoen won FC Utrecht in De Oude Meerdijk met 2-3 van FC Emmen dankzij doelpunten van Eljero Elia, Joris van Overeem en Adrián Dalmau.

De vorige keer dat FC Utrecht in Stadion Galgenwaard tegen de Drenten speelde, werd het 3-1 voor de Domstedelingen. Toen vonden namens de Utrechters Adrián Dalmau, Gyrano Kerk en Jean-Christophe Bahebeck het net.

Van de laatste 6 wedstrijden die FC Utrecht in de Eredivisie speelde, won de ploeg uit Utrecht er 5.

FC Emmen won tijdens de afgelopen speelronde met 3-2 van PEC Zwolle. Dat was de eerste overwinning van dit seizoen voor de ploeg van trainer/coach Dick Lukkien.

Op eigen veld verloor FC Utrecht dit seizoen slechts 1 keer. Dat was op 8 november 2020, toen Ajax de punten pakte aan het Herculesplein: 0-3.

De laatste keer dat FC Emmen een uitzege boekte in de Eredivisie, was op 12 mei 2019. Toen wonnen de rood-witten met 2-3 in Tilburg van Willem II. Sindsdien zijn de Emmenaren 24 uitwedstrijden in de Eredivisie zonder zege.

FC Utrecht pakte dit seizoen 12 punten nadat de ploeg op achterstand kwam. Na Feyenoord (16 stuks) het meeste van alle Eredivisieploegen, samen met PSV.

FC Emmen maakte in de vorige Eredivisiepartij die de ploeg speelde meer doelpunten (namelijk: 3) dan in de 8 Eredivisiewedstrijden ervoor (2).

In de laatste 3 wedstrijden die FC Utrecht speelde, scoorde de ploeg van Hoofdtrainer René Hake steeds minstens 3 maal (3-3 tegen PEC Zwolle, 3-1 tegen VVV-Venlo en 0-6 tegen Willem II). Slechts 2 keer in de clubgeschiedenis maakte FC Utrecht minstens 3 goals in 4 opeenvolgende Eredivisieduels.

FC Emmen is de enige club die in 2021 in uitwedstrijden nog geen enkele goal heeft gescoord. De laatste FC Emmen-goal buitenshuis dateert van 4 december 2020 en werd gescoord door Miguel Araujo.

Sander van de Streek maakte 5 goals in de laatste 6 Eredivisiewedstrijden die hij speelde.

Michael de Leeuw maakte in de Eredivisie 5 doelpunten tegen FC Utrecht. Alleen tegen NAC Breda scoorde hij op het hoogste niveau vaker; 6 keer.

Met 7 doelpunten is Sander van de Streek op dit moment clubtopscorer van FC Utrecht. In 2 seizoenen maakte hij in de Eredivisie meer dan 7 treffers; 8 stuks in 2018/2019 en 10 goals in 2017/2018.

Ook FC Emmen’s clubtopscorer Michael de Leeuw staat nu op 7 doelpunten. De enige speler die in een Eredivisieseizoen ooit vaker trefzeker was voor FC Emmen is De Leeuw zelf. Vorig seizoen werd hij met 9 treffers clubtopschutter.

MAAK DE WEDSTRIJD NOG SPANNENDER

Krijg je geen genoeg van deze weetjes en tips, en wil je de wedstrijd van zaterdag nog spannender maken? Zet dan in op deze wedstrijd bij TOTO! Deelname aan TOTO is alleen voor 18+.

BEKIJK DEZE WEDSTRIJD BIJ TOTO