'Zijn eigen plekje voor de Bunnikside, dat verdient hij'

12 december 2021

De tegel van... Rob de Vries.

De Grâchmuur in Stadion Galgenwaard wordt sinds het begin van dit jaar gevuld met bedrukte tegels. Tegels van jullie, supporters van FC Utrecht! In deze rubriek, genaamd ‘De tegel van’, lichten we elke thuiswedstrijd één supporterstegel uit. Want: achter iedere tegel zit een eigen verhaal!

Het verhaal van Rob de Vries is op zijn zachts gezegd indrukwekkend. In 2019 verloor Rob namelijk zijn vader Paul, een échte supporter van FC Utrecht die op 58-jarige leeftijd veel te vroeg kwam te overlijden. Iemand die ervoor gezorgd heeft dat het DNA van FC Utrecht wordt overgedragen op een volgende generatie, namelijk zijn kinderen. Zoon Rob twijfelde dan ook geen moment toen hij erachter kwam dat hij een tegel kon laten zetten in Stadion Galgenwaard: “Een mooie plek tussen de fanatieke aanhang bij de Bunnikside, dat verdient hij!”

Paul de Vries †, 1960-2019. Een verhaal heeft soms weinig woorden nodig om het uit te leggen. “Ik ging altijd met mijn vader naar wedstrijden van FC Utrecht en we hebben veel mooie momenten meegemaakt. Wij hebben niet getwijfeld over de tegel en we waren er met de familie snel uit dat onze vader een plekje moest krijgen in Stadion Galgenwaard”, zo vertelt de zichtbaar emotionele Rob uit Maarssen. De laatste wedstrijd van zijn FC Utrecht maakte Paul mee op 20 oktober 2018. Vanuit de Charitybox zag hij FC Utrecht in de laatste minuten met 2-1 winnen van AZ: “Een prachtige ervaring waar ik FC Utrecht nog altijd heel dankbaar voor ben dat hij dat heeft mogen meemaken”, zo blikt Rob terug op dat moment. Het koesteren van de mooie momenten die vader en zoon De Vries samen hebben meegemaakt is dan ook vooral waaruit de familie, en Rob in het bijzonder, energie haalt: “De eerste wedstrijd van FC Utrecht die ik samen met mijn vader bezocht was in 2004 tegen De Graafschap, Ricky Kruys scoorde in de laatste minuut de winnende treffer. Dat was de eerste keer dat ik mee mocht naar het stadion en ik was gelijk verkocht.”

De allermooiste pot beleefde de familie in augustus 2010. Celtic kwam op bezoek in Utrecht in de play-offs voor Europees voetbal, de afloop van die wedstrijd behoeft geen toelichting: “Dat was by-far het mooiste moment dat ik samen met mijn vader heb meegemaakt. Het is tekenend dat hij met zijn FC Utrecht-sjaal om zich afscheid van ons heeft genomen, ik ben ontzettend dankbaar dat hij het DNA van FC Utrecht heeft overgebracht op mij.”