Het was een mooie zonnige dag, 7 graden en een goed veld op Zoudenbalch.

NEC O17 was voor vandaag de tegenstander. De intenties waren duidelijk, vanaf de eerste minuut afjagen en druk op de helft van NEC O17. Na 38 sec kwam het eerste schot op goal van Tiago Codinha, deze miste helaas richting.

FC Utrecht O17 hield de druk er goed op maar moest uiteraard waken voor de counters van NEC O17. In de 21e minuut viel via een aanval over rechts de 1-0 door Tiago Codinha, op een uitstekende terugtrek bal van Massien Ghaddari. De eerste helft had een goed tempo, waarin FC Utrecht O17 meer balbezit had en de wedstrijd domineerde.

De tweede helft wilde FC Utrecht O17 doorgaan met het hoge tempo en druk houden op de laatste linie van NEC O17, die in de opbouw de crossbal wilde spelen. Dit lukte over het algemeen uitstekend. Uit een goede aanval over links kwam nu de assist van Selim Can Sonmez. De voorzet werd prachtig gevolleerd door Tygo Vos, de 2-0 was een feit.

FC Utrecht O17 wisselde in minuut 82 een aantal moegestreden spelers om de druk vooruit te houden. De druk bleef ook het laatste deel van de wedstrijd op de laatste linie. Als slotakkoord legde Matea Jovanovic de bal terug op Tiago Codinha die de 3-0 op het scorebord zette.

Een belangrijke en terechte overwinning, om oog te houden op de eerste plek.

Lees onder dit verslag de overige uitslagen van afgelopen weekend.