Sportcampus Traiectum trekt ervaren projectleider aan

02 december 2021

Edu Jansing aangesteld door samenwerkende clubs.

De volgende stap in de samenwerking tussen de topsportclubs van Traiectum is gezet: Edu Jansing wordt aangesteld als projectleider. Jansing krijgt als projectleider de opdracht om Sportcampus Traiectum naar een volgende fase te brengen met de absolute focus op het neerzetten van een duurzame organisatie en de financiering van de campus voor de middellange en lange termijn.

De 49-jarige Edu Jansing, Utrechter van origine, heeft ruim 20 jaar ervaring in verschillende functies voor de overheid bij het ministerie Economische Zaken, in het bedrijfsleven - bij Heineken - en maatschappelijke organisaties zoals Meer dan Voetbal van de KNVB. De laatste jaren heeft Jansing een aantal grootstedelijke projecten geleid met sport, bewegen en gezondheid als centraal thema.

De Traiectum Sportcampus is een samenwerking tussen de Utrechtse sporticonen SV Kampong, Hellas Utrecht, UZSC, VV Utrecht en FC Utrecht. Traiectum moet dé sportcampus van de toekomst worden, een plek waar sporters en coaches samen het beste uit zichzelf halen en samen stad & land inspireren én in beweging krijgen. Een Sportcampus met aandacht voor teamperformance, faciliteiten, voeding, bewegen en innovatie. Een campus waar topsporters en sportend Utrecht van profiteren. Daarmee zet Utrecht zich als fitste stad van Nederland op de kaart.

“Met zijn ervaring, visie en actiegerichtheid is Edu een regelrechte aanwinst voor Traiectum en de stad”, aldus Sam van Ling, voorzitter van VVU. “Er is nu behoefte aan een duidelijke organisatie binnen Traiectum, waar we de expertise en kwaliteiten van Edu enorm goed bij kunnen gebruiken. Samen kunnen we de volgende stappen in de samenwerking zetten.”

“Ik geloof zeer in de gedachte van Traiectum dat je alleen samen beter kunt worden”, legt Edu Jansing uit. “Die gedachte gecombineerd met de drive van de vijf clubs én de ambitie om alles wat we leren te delen met stad en regio, maakt Traiectum een uniek project. Ik vind het een eer dat ik dit project mag leiden. Dat ik op deze plek ook nog 25 jaar zelf heb gevoetbald, maakt het helemaal bijzonder.”