Puntendeling in laatste pot van 2021

22 december 2021

FC Utrecht speelt in Stadion Galgenwaard gelijk tegen FC Twente: 1-1.

FC Utrecht heeft in de laatste wedstrijd van 2021 gelijkgespeeld. De ploeg van Hoofdtrainer René Hake deelde de punten met FC Twente dankzij een rake kopbal van Mimoun Mahi in de blessuretijd: 1-1.

Een bal die goed valt, daar snakt FC Utrecht naar. In de vijfde minuut van de blessuretijd komt die bal er. Othmane Boussaid zet voor, en bij de tweede paal torent Mimoun Mahi boven iedereen uit. De aanvaller, die enkele dagen eerder in het uitduel met Fortuna Sittard ook al trefzeker is, bepaalt met een rake kopbal de eindstand tegen FC Twente op 1-1. En zorgt er zo voor dat FC Utrecht met een gelijkspel de winterstop ingaat.

FC Twente verder met tien
In het laatste kwart van de partij voert FC Utrecht de druk op het doel van de Tukkers behoorlijk op. FC Twente, dat de laatste veertig minuten met tien man speelt na een rode kaart voor Michal Sadílek die wordt weggezonden na een overtreding op Tasos Douvikas, beperkt zich in die fase van de wedstrijd vooral tot verdedigen.

Van Wolfswinkel scoort
Dat het team van Ron Jans achterover kan leunen, heeft alles te maken met een doelpunt van Ricky van Wolfswinkel. De oud-spits van FC Utrecht, die zijn goals tegenwoordig in Enschedese dienst maakt, troeft na een dik kwartier spelen de Utrechtse defensie af en schiet de bal hard en hoog in het door Maarten Paes verdedigde doel: 0-1.

Unnerstall op de proef gesteld
In de slotfase van de wedstrijd wordt de Twentse goalie Lars Unnerstall enkele keren op de proef gesteld. Met een katachtige reflex voorkomt de Duitser een treffer van Mahi, en even later heeft hij ook op een inzet van Django Warmerdam een passend antwoord in huis. Pas diep in de blessuretijd bezwijkt de sluitpost, en daarmee zijn equipe, onder de Utrechtse druk: 1-1.

Winterstop aangebroken
Daardoor trekt FC Utrecht een ongeslagen thuisreeks door, en blijft FC Utrecht als enige ploeg in de Nederlandse Eredivisie deze jaargang zonder thuisnederlaag. De Utrechters hebben op eigen veld inmiddels elf partijen op rij niet meer verloren. Voor de Domstedelingen breekt nu de winterstop aan. De eerste wedstrijd van 2022 is op zondag 16 januari. Dan komt Ajax op bezoek in Stadion Galgenwaard.

FC Utrecht - FC Twente 1-1 (0-1)
17 Ricky van Wolfswinkel 0-1
90+5 Mimoun Mahi 1-1

Gele kaarten: Mark van der Maarel, Tasos Douvikas, Quinten Timber (FC Utrecht), Jayden Oosterwolde (FC Twente).

Rode kaart: 51. Michal Sadílek (FC Twente).