Nick Venema op huurbasis naar VVV-Venlo

24 december 2021

22-jarige spits van Jong FC Utrecht maakt seizoen af in Limburg.

Aanvaller Nick Venema speelt de rest van het huidige seizoen op huurbasis voor VVV-Venlo. De 22-jarige voetballer uit Austerlitz sluit per direct aan bij de Keuken Kampioen Divisie-ploeg uit Venlo.

Venema zette in 2014 de eerste stappen in de jeugdopleiding van FC Utrecht, waar hij verschillende jeugdteams heeft doorlopen en op 17-jarige leeftijd zijn debuut maakte voor het vaandelteam van FC Utrecht. De aanvaller, die zijn voetballoopbaan begon bij SV Austerlitz, speelde tot nu toe 28 officiële wedstrijden in het eerste elftal van de FC uit de Domstad, waarin hij zeven keer wist te scoren. Daarnaast wist de spits bij Jong FC Utrecht 44 keer te scoren in 79 Keuken Kampioen Divisie-wedstrijden. In seizoen 2019/2020 kwam Venema op huurbasis uit voor Almere City, en in 2020/2021 voor NAC Breda. 

“Nick krijgt met deze huurtransfer weer de kans om zich te laten zien in een eerste elftal, waar weer andere facetten bij komen kijken en dus goed is voor zijn ontwikkeling”, aldus Technisch Directeur Jordy Zuidam. "We houden hem uiteraard in de gaten en wensen Nick heel veel succes bij VVV-Venlo.”