Naoki Maeda: in de voetsporen van Fujita en Takagi

13 december 2021

FC Utrecht-aanwinst kan derde Japanner in hoofdmacht van Domstedelingen worden.

Aanvaller Naoki Maeda is de derde voetballer uit Japan die onderdeel uitmaakt van de A-kern van FC Utrecht. De 27-jarige aanvaller, die vandaag (maandag) door de Utrechtse FC werd gepresenteerd, treedt in de Domstad in de voetsporen van Toshiya Fujita en Yoshiaki Takagi.

De in Shimizu-ku geboren Toshiya Fujita maakte op 17 augustus 2003 zijn debuut in het shirt van FC Utrecht en werd zo de eerste Japanner die speelminuten maakte in de Eredivisie namens de Domstedelingen. In totaal kwam Fujita tot 14 Eredivisieduels en 3 optredens in de UEFA Cup in het vlaggenschip van FC Utrecht, waarvoor hij één keer scoorde. Dat was op 13 september 2003 in een uitwedstrijd tegen PSV.

Het duurde tot 4 december 2011 voordat er weer een voetballer uit het Land van de Rijzende Zon voor FC Utrecht speelde. Dat was de in Yokohama Kanagawa geboren Yoshiaki Takagi. De middenvelder, door de supporters al snel ‘Sjakie’ genoemd, maakte op 6 december 2013 voor het laatst minuten in het eerste elftal van FC Utrecht. Het getal 3 is onlosmakelijk verbonden aan de relatie tussen FC Utrecht en Takagi: hij werd de 333ste speler die namens FC Utrecht in de Eredivisie uitkwam en speelde 3 seizoenen bij de Utrechtse FC, waarvoor hij in totaal 33 tot competitieduels kwam. Tegenwoordig is Takagi speler van het Japanse Albirex Niigata en daar draagt hij het rugnummer 33.

Lees HIER meer over de komst van Naoki Maeda naar FC Utrecht.