Jong FC Utrecht verliest laatste pot van 2021

20 december 2021

Beloftenploeg op eigen veld onderuit tegen De Graafschap: 0-2.

Jong FC Utrecht is in de laatste wedstrijd van 2021 tegen een nederlaag aangelopen. De beloftenploeg van Hoofdtrainer Darije Kalezic kon niet voor een verrassing zorgen tegen De Graafschap, dat op Sportcomplex Zoudenbalch vanavond (maandag) met 0-2 won.

Hij lijkt zich aan te dienen: de gelijkmaker. Jong FC Utrecht is er met volle overtuiging naar op jacht in de laatste competitiepartij van 2021 en doet dat met enkele offensief ingestelde invallers, zoals Derensili Sanches Fernandes, Ayman Sellouf en Mees Rijks. De Utrechters slagen er in het laatste kwartier van de partij ook aardig in De Graafschap terug te dringen en er komen bovendien mogelijkheden voor de talenten uit de Domstad. 

Gravenberch slaat toe
Maar juist in die fase slaat de tegenstander toe. De Doetinchemmers komen op de proppen met een vlijmscherpe counter. Danzell Gravenberch is het eindstation van de snelle tegenaanval. En hij poeiert de bal de bovenhoek in: 0-2. Met nog één speelminuut op de klok kun je dan wel stellen: pot beslist.

Gevaar via Mallahi en Van der Kust
Geen oogst dus voor het Jong FC Utrecht van Hoofdtrainer Darije Kalezic in de slotmatch van dit kalenderjaar. Een duel waarin de Utrechters kansen krijgen om op voorsprong te komen via onder anderen Djevencio van der Kust, wiens lobje net naast het doel van Hidde Jurjus gaat, en Mohamed Mallahi. Na een mooie aanval over de rechterflank schiet hij de bal hard, maar over. 

Korte trefzeker
De Graafschap gaat zuiniger met de mogelijkheden om. Na een dik half uur is Giovanni Korte trefzeker. Hij is het eindstation van een aanval die ontstaat na Utrechts balverlies, en razendsnel door de Achterhoekers wordt uitgevoerd. Hicham Acheffay, die in het verleden nog 46 partijen voor Jong FC Utrecht speelt in de Keuken Kampioen Divisie, bedient Korte op maat. Het schot van de flankspits wordt aangeraakt en is daardoor onhoudbaar voor Kevin Gadellaa: 0-1. 

Kansen voor de Utrechters
In de tweede helft zijn de talenten uit Utrecht de gelijkmaker op het spoor. Een schot van Rayan El Azrak dwingt Jurjus tot een redding, pogingen van Sellouf gaan maar net naast en een inzet van Yuya Ikeshita gaat over het doel van de Superboeren, die de Utrechtse druk van de ketel halen via een vlijmscherpe counter in de voorlaatste speelminuut. 

Winterstop
Voor Jong FC Utrecht is nu de winterstop aangebroken. De volgende wedstrijd die op de rol staat voor het Utrechtse talententeam is een thuispartij tegen Jong Ajax. Die wordt gespeeld op maandag 10 januari. 

Jong FC Utrecht - De Graafschap 0-2 (0-1)
34 Giovanni Korte 0-1
89 Danzell Gravenberch 0-2

Gele kaarten: Yuya Ikeshita (Jong FC Utrecht), Danzell Gravenberch, Hicham Acheffay (De Graafschap).

Toeschouwers: 0.

Scheidsrechter: Luca Cantineau.

Opstelling Jong FC Utrecht: 
Kevin Gadellaa; Julliani Eersteling, Ruben Kluivert, Kjeld van den Hoek (82. Derensili Sanches Fernandes), Gabriël Culhaci (64. Albert Lottin); Yuya Ikeshita, Davy van den Berg (64. Mees Rijks), Rayan El Azrak; Mohamed Mallahi (56. Ayman Sellouf), Nick Venema, Djevencio van der Kust.

Opstelling De Graafschap:
Hidde Jurjus; Julian Lelieveld, Jasper van Heertum, Ted van de Pavert, Roland Baas; Jeffry Fortes, Johnatan Opoku (73. Philip Brittijn), Jesse Schuurman; Hicham Acheffay (85. Mees Kaandorp), Devin Haen (76. Danzell Gravenberch), Giovanni Korte (73. Jonathan Vergara Berrio).