Jong FC Utrecht krijgt ADO Den Haag op bezoek

06 december 2021

Beloftenploeg speelt vanavond (maandag) in Stadion Galgenwaard tegen Zuid-Hollanders.

De beloftenploeg van FC Utrecht speelt vanavond (maandag) tegen ADO Den Haag. Het Keuken Kampioen Divisie-onderonsje tussen de Utrechters en de Zuid-Hollanders begint, in een leeg Stadion Galgenwaard, om 20.00 uur.

Stuk voor stuk staan de laatste vijf teams die Jong FC Utrecht trof in het linkerrijtje van het klassement. De ploeg van Hoofdtrainer Darije Kalezic kwam in die reeks tegen FC Den Bosch (uit, 2-1), FC Volendam (thuis, 0-1) en Excelsior (uit, 2-1) telkens één doelpunt tekort om een resultaat te boeken; iets dat tegen NAC Breda (uit, 1-1) wel lukte. Excelsior-uit leverde Mohamed Mallahi overigens een persoonlijke mijlpaal op: dat was Mallahi’s 109de competitiewedstrijd met Jong FC Utrecht in de Eerste Divisie. Daarmee passeerde hij Odysseus Velanas (108 duels) als speler met de meeste wedstrijden voor de Utrechtse beloften op het tweede niveau van Nederland.

Primeur
Het is voor het eerst dat de beloftenploeg van FC Utrecht in de Keuken Kampioen Divisie tegen ADO Den Haag speelt. In de Eredivisie kwamen de Hagenaars al wel 36 keer op bezoek om tegen het eerste elftal van de Utrechtse FC te spelen. Slechts 3 keer gingen de punten mee terug naar Den Haag.

Ranglijst vertekent
ADO Den Haag begon aan de achttiende speelronde van dit Keuken Kampioen Divisie-seizoen als nummer zes van het klassement, maar die graadmeter is in het geval van de Hagenaars niet helemaal representatief. Het team van oefenmeester Ruud Brood heeft namelijk zes punten in mindering gekregen omwille van extrasportieve omstandigheden. En al staan er nu dus 29 punten op de Haagse teller, de groen-gelen verzamelden er eigenlijk al 35. Alleen FC Volendam begon speelronde achttien met meer punten; 38 stuks.

Weerzien met Elia en Mulder
ADO Den Haag heeft een uitstekende novembermaand achter de rug. Het team uit de Residentie won met 1-3 bij Almere City FC, versloeg VVV-Venlo met 2-0, zegevierde met 0-2 bij Telstar en pakte op eigen veld de volle buit tegen FC Dordrecht: 5-1. Thomas Verheydt (11 goals) en Sem Steijn (10 doelpunten) zijn de voornaamste goalgetters van de ploeg uit Den Haag, waar ook oud-FC Utrecht’ers Michael Mulder en Eljero Elia tot de A-kern behoren.

Live verslag via Twitter
De wedstrijd Jong FC Utrecht – ADO Den Haag begint vanavond (maandag) om 20.00 uur. Via Twitter doet FC Utrecht rechtstreeks verslag van de partij tegen de Hagenaars.