Jong FC Utrecht boekt historische overwinning

10 december 2021

Nick Venema bezorgt Utrechtse talenten verdiende zege.

Jong FC Utrecht heeft voor het eerst in de geschiedenis van VVV-Venlo gewonnen. In Covebo Stadion - De Koel - kwamen de Venlonaren nog wel op voorsprong via Sven Braken. Echter was het Nick Venema die met twee treffers laat in de tweede helft voor de Utrechtse overwinning zorgde, die overigens meer dan terecht was: 1-2.

Na de gelijkmaker zet Jong FC Utrecht koers richting de overwinning, want aan alles is te zien dat, dat het enige is wat telt vanavond in Venlo. Een mooie aanval dreigt spaak te lopen als invaller Derensili Sanches Fernandes toch de vrijstaande Venema weet te bereiken. Hij verschalkt vervolgens voor de tweede keer vanavond Delano van Crooij en bezorgt daarmee Jong FC Utrecht de eerste drie punten ooit op Venlose bodem.

Debuut Kevin Gadellaa
Jong FC Utrecht, dat vanavond met debutant Kevin Gadellaa in het doel start, begint sterk aan het treffen met de Venlonaren. Aanvoerder Venema laat zich vroeg in de wedstrijd al twee keer gelden voor het doel van Van Crooij, maar zijn pogingen missen scherpte. Toch weten ook de Limburgers gevaar te stichten voor het doel van de Utrechtse debutant, maar onder andere het schot van Joeri Schroijen belandt hard tegen de led-boarding.

VVV pakt voorsprong
Een vrije trap van VVV-Venlo lijkt op niets uit te lopen, tot dat scheidsrechter Michael Eijgelsheim besluit om naar de stip te wijzen. Ruben Kluivert heeft volgens de arbiter een overtreding begaan, waarna Sven Braken vanaf elf meter niet faalt: 1-0. Na een sterke openingsfase moet de beloftenploeg het initiatief even aan de Venlonaren laten, maar vlak voor rust zijn het Ayman Sellouf en wederom Venema die grote kansen onbenut laten en daarmee doet Jong FC Utrecht zichzelf vooralsnog tekort.

Aantrekkelijk duel
Na de rust schotelen VVV-Venlo en Jong FC Utrecht een aantrekkelijke wedstrijd voor, waarin het spel op en neer golft. Yuya Ikeshita is dichtbij de gelijkmaker, via de vingertoppen van Van Crooij belandt zijn schot op de paal. Nog geen tien seconden later moet de Utrechtse defensie in de ankers als Yahcuroo Roemer weg is aan de rechterkant en rakelings voorlangs het doel van Gadellaa schiet.

Fenomenema
Gedurende de wedstrijd heeft de aanvaller van de Utrechtse talenten al wat kansen gemist, maar een klein kwartier voor tijd vindt hij dan toch het net. Bij de tweede paal kiest hij keurig positie waarna hij besluit een lange hoekschop vol op de pantoffel te nemen. Met zijn poeier weet de Limburgse defensie geen raad en de stand is gelijk, 1-1. Na het tweede doelpunt van de spits krijgt de beloftenploeg nog kans na kans in de counter maar het team van Darije Kalezic vergeet de wedstrijd te beslissen. Debutant Gadellaa is in de slotfase met een prachtredding op een afstandsschot van een oude bekende, Mitchell van Rooijen, nog enorm belangrijk voor zijn team.

Superboeren op bezoek
De volgende wedstrijd voor Jong FC Utrecht staat gepland op maandag 20 december. Dan komt De Graafschap op bezoek en wordt er om 20.00 uur afgetrapt op Sportcomplex Zoudenbalch. Dat betekent ook dat de Keuken Kampioen Divisie na vanavond precies op de helft zit, negentien speelrondes zijn er momenteel afgewerkt. In Doetinchem werd het eerder dit seizoen 2-2. Sanches Fernandes dacht de drie punten veilig te stellen voor de Utrechtse talenten, tot dat Philp Brittijn vlak voor tijd toch nog de gelijkmaker maakte.

VVV-Venlo - Jong FC Utrecht 1-2 (1-0)
24. Sven Braken, 1-0 (strafschop).
76. Nick Venema, 1-1.
87. Nick Venema, 1-2.

Gele kaarten: Ruben Kluivert (Jong FC Utrecht) en Brian Koglin (VVV-Venlo).