Japanse versterking: Naoki Maeda naar FC Utrecht

13 december 2021

Aanvaller (27) gehuurd, ook optie tot koop afgedwongen.

De selectie van FC Utrecht wordt per direct van een kwaliteitsimpuls voorzien. De Utrechtse Eredivisionist huurt Naoki Maeda tot en met het einde van dit seizoen van Nagoya Grampus. De FC uit de Domstad heeft bovendien een optie tot koop bedongen op de 27-jarige aanvaller uit Japan, die als die optie wordt gelicht tot medio 2025 aan FC Utrecht verbonden blijft.

Rechtsbuiten Maeda genoot zijn jeugdopleiding bij Tokyo Verdy en speelde, nadat hij bij die club zijn debuut in het betaalde voetbal maakte, in Japan ook voor Matsumoto Yamaga en Yokohama F. Marinos voordat hij in 2018 werd vastgelegd door Nagoya Grampus. Maeda neemt 240 competitieduels, 50 bekerpartijen en 8 AFC Champions League-optredens aan ervaring mee naar de Domstad. Hij speelde bovendien 8 jeugdinterlands.

“Naoki is een creatieve speler met een goede dribbel en kan een man passeren”, typeert Technisch Directeur Jordy Zuidam de Aziatische FC Utrecht-aanwinst. “Hij bewaart ook goed het overzicht in de eindfase, is wendbaar en heeft een goede acceleratie na zijn actie. Het is een speler die met veel energie speelt en heeft veel dreiging in zijn spel naar voren. Bovendien heeft hij een goed schot. We beschouwen Naoki als een directe versterking voor onze ploeg en zijn derhalve erg blij hem aan boord te hebben.”

Maeda is op dit moment in afwachting van zijn werkvergunning en zal in de tweede seizoenshelft in actie komen. Na Toshiya Fujita en Yoshiaki Takagi kan hij de derde Japanner worden die uitkomt in de hoofdmacht van FC Utrecht.