Hake: 'Wij moeten de bovenliggende partij zijn'

10 december 2021

Voorbeschouwen op Go Ahead Eagles-thuis met Hoofdtrainer René Hake.

Go Ahead Eagles is morgen (zaterdag) de tegenstander van FC Utrecht in Stadion Galgenwaard. Hoofdtrainer René Hake blikt vooruit op het duel met de ploeg uit Overijssel vanuit het FC Utrecht Topsportcentrum in Overvecht.

“Als je kijkt naar hoe de wedstrijden lopen dit seizoen, dan zie je dat Go Ahead het goed doen. Dat is zeker niet onverdienstelijk. Maar ik vind dat we naar onszelf moeten kijken. Tegen een ploeg als Go Ahead moeten wij de bovenliggende partij zijn”, stelt Hake. “En dat dat niet vanzelf gaat, dat lijkt me ook duidelijk. Want het is wel zo dat Go Ahead heeft laten zien dat zij heel gegroepeerd en georganiseerd kunnen spelen en het daarmee elke tegenstander lastig kunnen maken. Dus ook ons.”

IJs en weder dienende treedt FC Utrecht tegen de geel-roden uit Deventer aan met Arthur Zagre als linksback. De Fransman debuteerde afgelopen weekend in Eindhoven tegen PSV in de Utrechtse basiself. “Wij vinden dat hij een aantal goede dingen heeft laten zien. Natuurlijk moet hij ook nog steeds verbeteren, maar dat geldt voor alle spelers. Voor hem was het de eerste keer vanaf het begin starten. Uiteindelijk heeft hij dat afgedwongen in de periode ervoor. En daar gaan we mee door.”

Onder de lat ontbreekt Maarten Paes bij de Utrechtse FC. De goalie is geblesseerd en zal worden vervangen door Eric Oelschlägel. Hoe het herstel van Tommy St. Jago vordert en wat voor wedstrijd Hake tegen Go Ahead Eagles verwacht, zie je in de volledige voorbeschouwing: