Hake: 'Voor elkaar door het vuur gaan'

21 december 2021

Hoofdtrainer René Hake blikt vooruit op de thuiswedstrijd tegen FC Twente.

Voor de laatste keer in 2021 komt FC Utrecht morgen (woensdag) in actie in de Eredivisie. De tegenstander in Stadion Galgenwaard: FC Twente. Een vooruitblik op het duel met de Tukkers met Hoofdtrainer René Hake.

“We willen deze wedstrijd goed aangaan om een goed resultaat te behalen”, zegt Hake vanuit het FC Utrecht Topsportcentrum in Overvecht, waar het eerste elftal van FC Utrecht vandaag (dinsdag) de laatste training van dit kalenderjaar heeft afgewerkt, in aanloop naar de laatste wedstrijd van 2021. “De motivatie moet natuurlijk zijn dat je kunt stijgen (op de ranglijst, red.) en dat we daarin onszelf een goede dienst willen bewijzen.”

“Een ploeg die er de laatste weken goed in zit”, omschrijft Hake de laatste opponent van FC Utrecht in 2021: FC Twente. Kijkend naar zijn eigen team, en wat hoog op de wensenlijst staat: een driepunter. “De fase waar we in zitten willen we graag omdraaien. En dat vraagt veel energie, veel bereidheid om met elkaar en voor elkaar de laatste wedstrijd door het vuur te gaan, om ervoor te zorgen dat we die wedstrijd naar ons toe gaan trekken.”

Bekijk de volledige voorbeschouwing, waarin Hake onder meer ook ingaat op de inzetbaarheid van Hidde ter Avest, Mark van der Maarel en Django Warmerdam: