Hake: 'Ons staat één ding te doen: goed voor de dag komen'

17 december 2021

Hoofdtrainer René Hake blikt vooruit op het uitduel met Fortuna Sittard.

De spelersbus van FC Utrecht houdt morgen (zaterdag) halt op de Milaanstraat in Sittard. Daar neemt de Utrechtse FC het vanaf 16.30 uur op tegen Fortuna Sittard. Hoofdtrainer René Hake blikt vanuit het FC Utrecht Topsportcentrum in Overvecht vooruit op de uitpartij tegen de Limburgers.

“Als je met een domper uit de beker wordt gegooid, dan moet je de koppen bij elkaar steken. En dan moet de blik ook weer naar voren, want uiteindelijk gaat het erom dat we het moeten omdraaien”, aldus Hoofdtrainer Hake. De missie is helder: “Ons staat nu maar één ding te doen: dat is de komende twee wedstrijden goed voor de dag komen. Dat begint met Fortuna-uit. We moeten die wedstrijden winnen.”

“Ten alle tijden moet onze houding en mentaliteit goed blijven. Als dat goed blijft, ongeacht wat er gebeurt in het veld, dan moet de focus op dat iedereen de dingen blijft doen die je met elkaar afspreekt om een team te blijven. En dat is uiteindelijk het allerbelangrijkste”, zegt Hake. “We moeten daarnaartoe met de borst vooruit en laten zien dat wij die wedstrijd meer willen winnen dan zij.”

Bekijk de volledige voorbeschouwing, waarin Hake ook ingaat op welke spelers in Limburg niet inzetbaar zijn voor de Utrechtse FC: