Hake: 'Een mooie uitdaging'

03 december 2021

Vooruitblikken op PSV-uit met Hoofdtrainer René Hake.

FC Utrecht speelt morgen (zaterdag) in Eindhoven tegen PSV. Vanuit het FC Utrecht Topsportcentrum blikt Hoofdtrainer René Hake vooruit op het uitduel met de Brabanders.

“Van een overwinning moet je altijd genieten. De winst (tegen Heracles Almelo, red.) was ook volledig verdiend, en uiteindelijk ook met veel kansen. Dus dat betekent dat we daarin veel dingen goed gedaan hebben, weinig weggegeven ook. Dat stemt tot tevredenheid. Daarnaast moet je ook kritisch zijn op wat we kunnen verbeteren, want we willen proberen iedere keer een tandje erbij te doen”, vertelt Hake vanuit het FC Utrecht Topsportcentrum in Overvecht.

PSV-uit: FC Utrecht won die pot in de Eredivisie voor het laatst in 1980. Hake: “Het zal een zware wedstrijd worden, maar wel een mooie uitdaging om te kijken of we dichterbij PSV kunnen komen.”

“We gaan proberen vanuit onze eigen ideeën te spelen”, vervolgt de oefenmeester van de Utrechters. “Dus op een goede manier zo snel mogelijk druk op hun opbouw te zetten, om ze bepaalde ballen te laten uitlokken om te spelen, waardoor wij de bal kunnen veroveren. Hoe hoger op het veld, hoe liever we het hebben, maar dat zal ook regelmatig laag moeten gebeuren. En dan moeten we goed omschakelen.”

Bekijk de volledige vooruitblik op PSV – FC Utrecht: