Hake: 'Dan zal het ook op het randje moeten'

13 december 2021

Hoofdtrainer René Hake laat zijn licht schijnen over NAC Breda – FC Utrecht.

Voor FC Utrecht gaat de strijd om de TOTO KNVB Beker morgen (dinsdag) verder in het Rat Verlegh Stadion. Daar is NAC Breda de opponent van de Utrechters. Hoofdtrainer René Hake blikt alvast vooruit op de cupclash met de Brabanders.

“Dat zijn unieke ervaringen”, zegt Hake over hoe het is om ver te komen in de beker. “Die momenten moet je koesteren. Maar dat zijn ook momenten: die moet je naar je toetrekken.”

“Je moet laten zien dat je die wedstrijd naar je hand wil zetten. Dat betekent dat je met de juiste intensiteit moet spelen, en met de juiste agressiviteit”, aldus de Hoofdtrainer van FC Utrecht, dat in de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker in Hoornaar won van SteDoCo. “En daarnaast moet je zorgen dat je de principes van waaruit we willen voetballen zo goed en zo veel mogelijk toepast. Dat geeft je de grootste kans om de wedstrijd te winnen. Dan zal het ook op het randje moeten.”

“Hoe het met zijn fitheid is? Die lijkt goed”, zegt Hake desgevraagd over Maarten Paes, de keeper die afgelopen weekend tegen Go Ahead Eagles vanwege een blessure ontbrak, maar nu wel op het trainingsveld stond in aanloop naar de cupclash in Breda. “Mocht er groen licht komen vanuit hem, in combinatie met medisch, dan zal hij weer gaan keepen.”

Bekijk de volledige vooruitblik op NAC Breda – FC Utrecht: