FC Utrecht lanceert game: World League Live

20 december 2021

Utrechtse FC wil verbinding met jonge supporters versterken middels eigen videogame.

FC Utrecht heeft vandaag een eigen videogame gelanceerd: World League Live. In deze game, die gratis gedownload kan worden in de Apple App Store en via Google Play, kun je scoren met FC Utrecht op het digitale speelveld. Je speelt wedstrijden in een FC Utrecht-omgeving, en natuurlijk met FC Utrecht-spelers. Dat je kunt zien tegen wie je speelt, maakt de sportieve strijd nog spannender.

Met de ontwikkeling en lancering van World League Live speelt FC Utrecht in op de behoefte die vooral jonge fans hebben. Zij kijken niet meer urenlang onafgebroken naar losse videogames en sportwedstrijden maar zoeken korte, sociale en interactieve ervaringen die hen in staat stellen deel te nemen aan de actie en zich onderdeel te laten voelen van een bruisende community. De game is ontwikkeld na een succesvolle test omtrent mobile gaming, die door FC Utrecht in samenwerking met T-Mobile, OPPO, Proxy42 en RTL Group is gedaan.

De game World League Live gaat een bijdrage leveren aan de connectie tussen FC Utrecht en de jonge achterban van de club, vergroot de zichtbaarheid van de Utrechtse FC en biedt de club contentmogelijkheden. Dat alles is tot stand gekomen dankzij het FC Utrecht Innovatieplatform.

In World League Live speel je vier tegen vier. Aan de spelers natuurlijk de uitdagende taak om ijzersterk te verdedigen en doortastend aan te vallen. Naast de sportieve uitdaging, biedt de game ook interactiemogelijkheden. Dankzij de 5G-verbinding kun je live je tegenstander zien. AR-technieken maken het mogelijk om bijvoorbeeld het FC Utrecht-logo of een Nederlandse vlag op je wang te projecteren.

FC Utrecht streeft als club naar doorontwikkelen, zowel binnen als buiten de lijnen. Dit wil de club doen met partners, en daartoe is het FC Utrecht Innovatieplatform opgericht. Binnen dit unieke concept werkt de Utrechtse FC samen met kennisinstellingen, overheden, corporates en start-ups. Door de ontwikkelingen in dit gebied en het samenbrengen van publieke en private organisaties, wil FC Utrecht een showcase bouwen in Utrecht, in Nederland en in de toekomst internationaal.

DOWNLOAD WORLD LEAGUE LIVE HIER