Eerste profcontract voor Gustav Arcos Sundqvist

07 december 2021

Aanvaller (15) tot medio 2025 verbonden aan FC Utrecht.

Aanvaller Gustav Arcos Sundqvist heeft zijn handtekening gezet onder zijn eerste profcontract, dat op 1 juli 2022 in gaat. De creatieve linkspoot, die de Spaanse en Zweedse nationaliteit heeft, heeft zich tot medio 2025 verbonden aan FC Utrecht.

Arcos Sundqvist, zoon van een Spaanse vader en een Zweedse moeder, begon op 5-jarige leeftijd met voetballen bij UD San Sebastián de los Reyes in Madrid. Nadat hij naar Nederland verhuisde, sloot hij zich aan bij het Amsterdamse AFC. Vanuit daar maakte Arcos Sundqvist in 2019 de overstap naar de Academie van FC Utrecht.

“Gustav is een technische en creatieve aanvaller die linksbenig is”, omschrijft Hoofd Opleiding Robin Pronk het FC Utrecht-talent. “Hij heeft een goede traptechniek en maakte het afgelopen halfjaar een goede ontwikkeling door bij FC Utrecht O16. Sinds kort maakt hij deel uit van FC Utrecht O17.”

“Een hele speciale dag voor mij en voor mijn familie’’, zo begint Arcos Sundqvist het interview na zijn contractondertekening. Als voetballer stelt de jongeling zich graag even voor: “Ik denk dat ik over veel techniek en een goed schot beschik, daarnaast ben ik een linksbenige speler met flink wat snelheid. Zowel de mensen om mij heen als ik hebben veel vertrouwen in mijn toekomst bij FC Utrecht.”