Duizenden lichtjes blijven branden

26 december 2021

Bewoners en patiënten van Utrechtse zorginstanties ontvangen lichtjes uit Stadion Galgenwaard.

Op woensdag 22 december 2021 werd, tijdens de wedstrijd FC Utrecht – FC Twente, Stadion Galgenwaard verlicht met duizenden lichtjes. Dit licht stond symbool voor samenzijn. Na afloop van de wedstrijd werden deze lichtjes door FC Utrecht gedoneerd aan mensen die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Samen met de FC Utrecht Oldstars werden zo’n tweeduizend lichtjes, in de vorm van een hart, rondgebracht bij verschillende locaties. Voorafgaand aan het kerstweekend ontvingen alle patiënten in zowel het Wilhelmina Kinderziekenhuis als het UMC Utrecht, een lichtje vanuit het hart. “De coronapandemie heeft ervoor gezorgd dat wij niet altijd samen konden zijn op de momenten die zo belangrijk zijn en waarin veel Utrechters zich wel eens eenzaam hebben gevoeld. Met deze lichtjes wil FC Utrecht het gevoel van saamhorigheid rondom de feestdagen stimuleren. Niemand hoeft het gevoel te hebben dat zij alleen zijn. Wij zijn er voor elkaar”, aldus Algemeen Directeur Thijs van Es. 

Naast het UMC en het WKZ ontvingen ook Revalidatiecentrum De Hoogstraat en Ouderencentra Careyn lichtjes voor alle inwoners, medewerkers, revalidanten en patiënten. FC Utrecht zijn we samen!

Ook werden er momentenboxen uitgereikt. Boxen waarbij de oudere doelgroep mooie herinneringen kan ophalen uit het verleden. Deze boxen zijn mede mogelijk gemaakt door de Pasman Stichting en KNR. Samen met deze partijen hebben veel ouderen een fijne kerst kunnen beleven en daarnaast mooie herinneringen kunnen ophalen met elkaar.