Doelpuntloze avond in Stadion Galgenwaard

11 december 2021

FC Utrecht speelt gelijk tegen Go Ahead Eagles: 0-0.

FC Utrecht en Go Ahead Eagles hebben aan het onderlinge treffen van vanavond (zaterdag) in Stadion Galgenwaard allebei een punt overgehouden. De beste en de meeste kansen waren voor de Utrechtse FC, maar die kon Warner Hahn niet passeren: 0-0.

‘Pats!’, klinkt het in een leeg Stadion Galgenwaard. Het is het geluid van een bal die eindigt op de kruising, daar waar de paal en de lat elkaar ontmoeten. Adrián Dalmau is de afzender van de kopbal, en Warner Hahn ziet hoe het aluminium hem en zijn ploeg helpt. Het blijft daardoor bij 0-0 in Utrecht, waar de ploeg van Hoofdtrainer René Hake beduidend meer kansen krijgt dan tegenstander Go Ahead Eagles, maar er maar niet in slaagt de Deventer muur te slechten.

Veel kansen, Hahn onpasseerbaar
Dat lukt ook captain Mark van der Maarel niet, die in de rebound na de kopbal van Dalmau een kans krijgt. Zoals eerder in de wedstrijd ook pogingen van onder anderen Remco Balk (redding Hahn), Simon Gustafson (schot, naast), Quinten Timber (schot, tot corner verwerkt door Hahn), Tasos Douvikas (schot, prooi voor de goalie van Go Ahead Eagles), Mike van der Hoorn (kopbal, opnieuw is Hahn een sta-in-de-weg), Bart Ramselaar (schot, Hahn houdt tegen), Hidde ter Avest (schot, voorlangs) en nog eens Timber (schot, over) niet de treffer opleveren waar FC Utrecht zo op aast. 

Oelschlägel op zijn post
Aan de andere kant van het veld heeft Eric Oelschlägel, die onder de lat staat vanwege een blessure bij Maarten Paes, beduidend minder te doen dan zijn collega-sluitpost. De Duitser moet één keer alles op alles zetten om zijn doel schoon te houden, en doet dat. Een katachtige duik maakt een poging van Joris Kramer onschadelijk.

Tweede gelijkspel op eigen veld
FC Utrecht is van begin tot eind de bovenliggende partij in Stadion Galgenwaard, waar de tegenstander uit Deventer vooral loert op het toeslaan via de counter. Die tegenaanvallen worden in het gros van de gevallen tijdig in de kiem gesmoord door de Utrechters, die de winnende treffer deze keer helaas niet kunnen maken. Zo eindigt de achtste thuiswedstrijd van dit seizoen in een gelijkspel; een remise waar zes thuiszeges en één puntendeling aan zijn voorafgegaan. 

Dinsdag bekeren in Breda, zaterdag Fortuna-uit
Voor FC Utrecht staat dinsdag een bekerpot op het programma. Die dag neemt de equipe van Hake het in de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker in het Rat Verlegh Stadion op tegen NAC Breda. Zaterdag gaat vervolgens de competitie verder voor de Utrechtse FC, met een uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard. 

FC Utrecht - Go Ahead Eagles 0-0 (0-0)

Gele kaarten: Adam Maher (FC Utrecht), Mats Deijl (Go Ahead Eagles).

Toeschouwers: 0.

Scheidsrechter: Joey Kooij.

Opstelling FC Utrecht:
Eric Oelschlägel; Hidde ter Avest, Mike van der Hoorn, Mark van der Maarel, Arthur Zagre (60. Django Warmerdam); Adam Maher, Quinten Timber; Simon Gustafson (79. Mohamed Mallahi), Bart Ramselaar, Remco Balk (60. Sander van de Streek); Tasos Douvikas (60. Adrián Dalmau).

Opstelling Go Ahead Eagles: 
Warner Hahn; Boyd Lucassen (80. Bas Kuipers), Jay Idzes, Justin Bakker, Joris Kramer, Mats Deijl; Philippe Rommens, Luuk Brouwers, Ragnar Oratmangoen (89. Ogechika Heil); Iñigo Córdoba (80. Giannis-Foivos Botos), Isac Lidberg (80. Jacob Mulenga).