Beloftenploeg zet koers naar De Koel

10 december 2021

Jong FC Utrecht speelt vanavond (vrijdag) tegen VVV-Venlo.

De spelersbus van Jong FC Utrecht houdt vandaag (vrijdag) halt aan de Kaldenkerkerweg in Venlo. Daar, in De Koel, neemt het Utrechtse talententeam het vanaf 20.00 uur op tegen VVV-Venlo.

De punten moest Jong FC Utrecht afgelopen maandag aan ADO Den Haag laten. In Stadion Galgenwaard maakte Mohamed Mallahi een mooie goal, maar in de Utrechtse sneeuw draaide de Haagse doelpuntenmotor op nog hogere toeren: 1-4. Daardoor bleef de puntenteller van het team van Hoofdtrainer Darije Kalezic op negentien staan.

Weerzien met Van Rooijen
VVV-Venlo verzamelde dit seizoen vier punten meer dan het talententeam uit Utrecht en staat in de Keuken Kampioen Divisie op plek elf, vier plaatsen boven Jong FC Utrecht. De Limburgers namen tijdens de vorige speelronde de drie punten mee terug naar De Koel, na een succesvol bezoek aan Telstar (1-3). Het duel met de equipe van Jos Luhukay betekent ook een weerzien met Mitchell van Rooijen. De Houtenaar speelde van 2008 tot afgelopen zomer voor FC Utrecht, dat hij toen verruilde voor VVV-Venlo. Van Rooijen speelde met Jong FC Utrecht 72 keer in de Eerste Divisie en maakte in de Eredivisie één maal zijn opwachting in het shirt van de Utrechtse FC.

Twee maal tegenover elkaar
Twee keer eerder stond Jong FC Utrecht in de Eerste Divisie tegenover VVV-Venlo. Dat was in het seizoen 2016/2017. Het enige onderlinge duel tussen de beide ploegen dat in Venlo is gespeeld, eindigde in een 2-0 zege voor de Limburgers. Op 23 september 2016 verzorgden Ralf Seuntjens en Torino Hunte namens de Venlonaren de doelpuntenproductie.

Live verslag via Twitter
De Keuken Kampioen Divisie-confrontatie tussen VVV-Venlo en Jong FC Utrecht begint vanavond (vrijdag) in De Koel om 20.00 uur. FC Utrecht doet live verslag van het duel via Twitter. Flitsen van de partij komen voorbij in het ESPN-programma Voetbal op Vrijdag.