Beloften sluiten 2021 af met De Graafschap-thuis

20 december 2021

Jong FC Utrecht vanavond (maandag) voor de laatste keer dit kalenderjaar in actie.

Voor de laatste keer in 2021 speelt Jong FC Utrecht vanavond (maandag) een Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd. Het team van Hoofdtrainer Darije Kalezic ontvangt op Sportcomplex Zoudenbalch het Doetinchemse De Graafschap. De aftrap aan de Koningsweg is om 20.00 uur.

Twee doelpunten van Nick Venema bleken op vrijdag 10 december in De Koel precies genoeg voor een overwinning van Jong FC Utrecht. De beloftenploeg uit de Domstad kwam in Limburg op een 1-0 achterstand en toonde vervolgens karakter en veerkracht: het ging van 1-0 naar 1-1, en van 1-1 naar 1-2. Een nipte, maar dik verdiende overwinning voor de talenten uit de Domstad.

Kleine verschillen
Mede dankzij die zesde driepunter van het seizoen staat de ploeg van Kalezic op de veertiende plek in de Keuken Kampioen Divisie. In het rechterrijtje van het klassement zijn de onderlinge verschillen klein; nummer 11 Jong PSV heeft drie punten meer dan het als zestiende geklasseerde Telstar. Elke overwinning kan zorgen voor een enorme boost op de ranglijst.

Winst in 2017
Winnen van De Graafschap, dat lukte het talententeam uit Utrecht tot nu toe één keer. Op 30 januari 2017 zagen 829 toeschouwers in Stadion Galgenwaard hoe goals van Nick Venema, Menno Koch en Sylla Sow precies voldoende waren voor een overwinning op de Superboeren: 3-2. Eerder dit seizoen, in Gelderland, hielden Jong FC Utrecht en De Graafschap elkaar in evenwicht. In De Vijverberg, bekend terrein voor Kalezic, werd het 2-2. Jeffry Fortes (eigen doelpunt) en Derensili Sanches Fernandes verzorgden de Utrechtse goals. Lang leken die twee treffers zelfs te gaan zorgen voor een zege, maar in de vijfde minuut van de blessuretijd maakte Philip Brittijn gelijk: 2-2.

Weerzien met Robbemond
De Graafschap staat in de Keuken Kampioen Divisie op de zesde plaats. Joey Konings is met zes treffers tot nu toe de meest trefzekere Superboer, opvallend genoeg gevolgd door centrale verdediger Jasper van Heertum, die deze jaargang al vijf keer trefzeker was. Reinier Robbemond is de trainer van de Doetinchemmers. De middenvelder van weleer speelde in het betaalde voetbal voor FC Utrecht meer wedstrijden dan voor elke andere club die hij diende.

Wedstrijd komt live op ESPN
De wedstrijd Jong FC Utrecht – De Graafschap begint vanavond (maandag) om 20.00 uur en wordt live uitgezonden door ESPN. Bovendien doet FC Utrecht via Twitter verslag van het verloop van de wedstrijd.