Beloften in de sneeuw onderuit tegen ADO Den Haag

06 december 2021

Jong FC Utrecht kan nederlaag in Stadion Galgenwaard niet voorkomen: 1-4.

Het is Jong FC Utrecht vanavond (maandag) niet gelukt ADO Den Haag punten af te snoepen. In Stadion Galgenwaard gingen de Utrechtse talenten met 1-4 onderuit tegen de Hagenaars.

Middenvelder Yuya Ikeshita krijgt de bal bij Mohamed Mallahi, die veel ruimte voor zich ziet en daar met de bal aan de voet in spurt. Met een diagonaal schot in de verre hoek verschalkt de captain van Jong FC Utrecht vervolgens ADO Den Haag-doelman Luuk Koopmans. Helaas, voor het Utrechtse talententeam, is het doelpunt dat Mallahi tien minuten voor tijd maakt de eretreffer en levert de goal geen punten op (1-4). 

Onfortuinlijke start
Jong FC Utrecht loopt in het eerste kwartier van de wedstrijd flinke averij op. In de zevende minuut verandert verdediger Gabriël Culhaci een bal van richting, en wel zodanig dat die achter Fabian de Keijzer in het doel belandt: 0-1. Nog voordat het openingskwartier achter de rug is, verdubbelt Ricardo Kishna het verschil. Een door hem geschoten bal wordt van richting veranderd en vliegt tegen de touwen: 0-2.

Net naast
Het team van Hoofdtrainer Darije Kalezic bijt zich vervolgens vast in de wedstrijd en is op slag van rust dicht bij een aansluitingstreffer. Een schot van Davy van den Berg gaat een halve meter naast. 

Verheydt kopt raak
Aan de tweede helft begint Jong FC Utrecht op drie posities anders dan aan het eerste deel van de match. Julliani Eersteling, Albert Lottin en Mees Rijks zijn in de ploeg gekomen, maar kunnen niet voorkomen dat de Zuid-Hollanders het verschil al snel vergroten tot drie treffers. Thomas Verheydt kopt raak: 0-3. 

Catic vergroot het verschil
De Utrechtse talenten komen daarna zelf tot kansen, via onder anderen Rijks en Mallahi, maar het is toch ADO Den Haag dat ook de vierde treffer van de avond claimt. Amar Catic werkt van dichtbij de 0-4 tegen de touwen. Hij passeert Fabian de Keijzer, die in de fase ervoor doelpogingen van onder anderen de ingevallen ex-FC Utrecht’er Eljero Elia onklaar heeft gemaakt.

Kluivert maakt rentree
Ruben Kluivert vervangt na ruim een uur spelen bij Jong FC Utrecht Joshua Mukeh, en daarmee maakt de centrale verdediger na dik twee maanden afwezigheid zijn rentree op het wedstrijdveld. Kluivert krijgt in de absolute slotfase van de partij nog een kopkans, maar ziet zijn inzet gekeerd worden door Koopmans. Alleen Mallahi slaagt erin de ADO-goalie te passeren, en dat is onvoldoende voor een resultaat tegen de ploeg van Ruud Brood: 1-4.

Nog twee duels voor de winterstop 
Vrijdag al staat voor Jong FC Utrecht de volgende Keuken Kampioen Divisie-match op het programma. De Utrechtse beloften spelen die dag in Limburg tegen VVV-Venlo. Daarna resteert, voordat de winterstop aanbreekt, nog één thuispartij. Op maandag 20 december komt De Graafschap op bezoek op Sportcomplex Zoudenbalch. 

Jong FC Utrecht - ADO Den Haag 1-4 (0-2)
7. Gabriël Culhaci (eigen doelpunt) 0-1
15. Ricardo Kishna 0-2
51. Thomas Verheydt 0-3
77. Amar Catic 0-4
79. Mohamed Mallahi 1-4

Gele kaarten: Eros Maddy (Jong FC Utrecht), Sem Steijn (ADO Den Haag).

Toeschouwers: 0.

Scheidsrechter: Clay Ruperti.

Opstelling Jong FC Utrecht: 
Fabian de Keijzer; Raymond Huizing (46. Julliani Eersteling), Rick Meissen, Joshua Mukeh (62. Ruben Kluivert), Gabriël Culhaci; Davy van den Berg (46. Albert Lottin), Yuya Ikeshita, Othmane Boussaid (74. Rayan El Azrak); Mohamed Mallahi, Eros Maddy, Ayman Sellouf (46. Mees Rijks).

Opstelling ADO Den Haag:
Luuk Koopmans; Jamal Amofa, Boy Kemper, Hervé Matthys; Dhoraso Klas, Gregor Breinburg, Sem Steijn (83. Michaël Mulder), Samy Bourard (46. Eljero Elia); Vicente Besuijen, Thomas Verheydt (83. Evan Rottier), Ricardo Kishna (64. Amar Catic).