FC Utrecht is ongeslagen in de laatste 9 Eredivisieduels met Fortuna Sittard. De Utrechters wonnen er in die serie 6, en 3 keer eindigde een onderlinge ontmoeting onbeslist.

Alleen tegen sc Heerenveen (12 duels) en Sparta Rotterdam (ook 12 partijen) heeft FC Utrecht op dit moment een langer lopende ongeslagen reeks dan tegen Fortuna Sittard.

FC Utrecht is ongeslagen in de laatste 4 uitpartijen tegen Fortuna Sittard. De laatste keer dat de Limburgers van de Utrechters wonnen in de Eredivisie, was op 21 april 2000. Toen werd het 3-0 en was Matthew Amoah met 1 goal en 2 assist de Man van de Wedstrijd.

De vorige keer dat FC Utrecht in Sittard tegen Fortuna speelde, was op 20 maart. Het werd toen 0-1 voor de Utrechters. Als invaller besliste Adrián Dalmau de wedstrijd.

FC Utrecht heeft 27 punten na 16 Eredivisieduels. De laatste keer dat FC Utrecht halverwege het Eredivisieseizoen ten minste 30 punten had, was in 2009/2010: 30 punten.

Fortuna Sittard won tijdens de vorige speelronde in de Eredivisie in Zwolle met 0-1 van PEC en maakte daarmee een einde aan een reeks van 6 opeenvolgende nederlagen in de Eredivisie.

De laatste 4 uitwedstrijden die FC Utrecht speelde, leverden voor de Domstedelingen telkens een nederlaag op.  

In de Eredivisie verloor Fortuna Sittard in dit kalenderjaar 10 thuiswedstrijden, meer dan alle andere clubs. De Fortunezen verloren in 2021 in totaal tot nu toe 20 Eredivisiewedstrijden.

FC Utrecht pakte dit seizoen op eigen veld 20 punten en oogstte er op vreemd terrein 7. Daarmee heeft FC Utrecht het grootste verschil in gepakte punten in thuis- en uitduels van alle Eredivisieclubs dit seizoen.

Fortunees Ben Rienstra speelde de eerste van zijn 300 Eredivisiewedstrijden tegen FC Utrecht. Op 28 november 2010 maakte hij zijn debuut in de Eredivisie in het shirt van Heracles Almelo.

Adrián Dalmau scoorde 5 keer tegen Fortuna Sittard in de Eredivisie, vaker dan tegen alle andere clubs.

Mats Seuntjens vond in 2021 in totaal 12 keer het net in de Eredivisie. Alle doelpunten die de Fortunees dit seizoen scoorde, maakte hij met zijn rechtervoet. De laatste speler die minstens 13 goals maakte namens Fortuna in de Eredivisie in 1 kalenderjaar, was Ronald Hamming. Hij kwam in 1999 tot 14 treffers.

Hoofdtrainer René Hake van FC Utrecht viert zijn 50ste verjaardag op de dag van de wedstrijd. De laatste FC Utrecht-coach die op de bank zat tijdens een Eredivisiepot op zijn verjaardag was Nol de Ruiter. Op de dag dat hij 46 jaar werd, verloor FC Utrecht onder zijn leiding in De Meer met 3-0 van het Ajax van Johan Cruijff.

Fortuna Sittard-trainer Sjors Ultee is geboren in Utrecht en vervulde van 2006 tot 2016 verschillende functies bij de Utrechtse FC.

Willem Janssen speelde tot nu toe 398 wedstrijden in de Eredivisie. Dat is samen met Peter Wisgerhof het hoogste aantal van deze eeuw. Janssen staat, vanwege de 4 gele kaarten die hij dit seizoen kreeg, op scherp.

MAAK DE WEDSTRIJD NOG SPANNENDER

Krijg je geen genoeg van deze weetjes en tips, en wil je de wedstrijd van zaterdag nog spannender maken? Zet dan in op deze wedstrijd bij TOTO! Deelname aan TOTO is alleen voor 18+.

BEKIJK DEZE WEDSTRIJD BIJ TOTO