De laatste 3 keer dat FC Utrecht tegen Go Ahead Eagles speelde, leverde dat telkens een overwinning op voor de Utrechters. Bovendien kwam de tegenstander uit Deventer in geen van die duels tot scoren.

In het seizoen 2019/2020 stonden FC Utrecht en Go Ahead Eagles voor het laatst tegenover elkaar. Toen, in de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker, wonnen de Domstedelingen in Deventer met 1-4. Simon Gustafson, Adam Maher, Jean-Christophe Bahebeck en Kristoffer Peterson scoorden die dag namens de Utrechters.

FC Utrecht en Feyenoord zijn de enige ploegen die op eigen veld in de Eredivisie dit seizoen nog ongeslagen zijn.

De laatste 4 thuiswedstrijden die FC Utrecht speelde, leverden stuk voor stuk overwinningen op voor de ploeg van Hoofdtrainer René Hake.

Go Ahead Eagles verloor geen van zijn laatste 4 uitwedstrijden. De laatste keer dat de geel-roden 5 uitpartijen op rij zonder nederlaag bleven, was in 1982 onder leiding van Bob Maaskant.

In thuiswedstrijden incasseerde FC Utrecht dit seizoen in de tweede helft slechts 1 doelpunt. Dat werd gescoord door Mustafa Saymak, in de 5-1 zege op PEC Zwolle.

Go Ahead Eagles produceerde 14 van zijn 19 doelpunten dit seizoen na de rust.

FC Utrecht scoorde dit seizoen 11 keer vanuit standaardsituaties; vaker dan alle andere teams in de competitie.

Go Ahead Eagles incasseerde deze jaargang 9 doelpunten vanuit standaardsituaties. Alleen SC Cambuur (10) kreeg er vanuit stilstaande spelsituaties meer tegen.

Bart Ramselaar is met 6 treffers momenteel clubtopscorer van FC Utrecht. Hij kan tegen Go Ahead Eagles zijn 100ste Eredivisiewedstrijd namens de Utrechters spelen.

Inigo Cordoba voert de clubtopschutterslijst van Go Ahead Eagles aan met 6 treffers. De laatste speler die meer dan 6 goals maakte in zijn eerste 12 Eredivisieduels namens de Deventenaren was Lloyd Kammeron in 1993/1994 (7 treffers).

Doet Adam Maher mee in het duel met Go Ahead Eagles, dan is dat voor de middenvelder van FC Utrecht zijn 250ste competitiewedstrijd in het Nederlandse betaalde voetbal.

Het duel met Go Ahead Eagles is ook een weerzien met Jacob Mulenga. De spits maakte in 113 officiële wedstrijden namens FC Utrecht 45 goals. De Zambiaan werd clubtopscorer van FC Utrecht in de Eredivisie in de seizoenen 2009/2010 (8 doelpunten) en 2012/2013 (14 goals).

FC Utrecht’er Willem Janssen staat op scherp.

MAAK DE WEDSTRIJD NOG SPANNENDER

Krijg je geen genoeg van deze weetjes en tips, en wil je de wedstrijd van zaterdag nog spannender maken? Zet dan in op deze wedstrijd bij TOTO! Deelname aan TOTO is alleen voor 18+.

BEKIJK DEZE WEDSTRIJD BIJ TOTO