In competitieverband dateert de laatste overwinning van FC Utrecht in Eindhoven tegen PSV van 25 oktober 1980. Het werd die dag 2-3 voor de Utrechtse FC, waarvoor Leo van Veen, Ton de Kruijk en Gerard van der Lem scoorden.

De laatste 24 edities van PSV - FC Utrecht, in de Eredivisie, eindigden in een zege voor de Brabanders.

Vorig seizoen verloor FC Utrecht met 2-1 in het Philips Stadion. Donyell Malen en Mohamed Ihattaren scoorden namens de Eindhovenaren, Mimoun Mahi vond namens de Utrechters het net.

De laatste keer dat PSV een thuiswedstrijd op zaterdag verloor, was op 29 maart 2014. Toen zegevierde FC Groningen in het Philips Stadion: 2-3.

FC Utrecht versloeg deze jaargang al Ajax (uit, 0-1) en Feyenoord (3-1, thuis). Nog nooit lukte het de Utrechters om in hetzelfde seizoen van zowel Ajax, Feyenoord als PSV te winnen.

Maarten Paes hield in Amsterdam tegen Ajax de nul. Als de sluitpost zijn doel ook in Eindhoven tegen PSV schoon weet te houden, is hij de vierde keeper die deze eeuw een clean sheet behaalt in uitduels bij zowel Ajax als PSV, na Dennis Gentenaar (NEC, 2000/2001), Gino Coutinho (ADO Den Haag, 2010/2011) en Marco Bizot (AZ, 2019/2020).

Bart Ramselaar is met 6 doelpunten op dit moment clubtopscorer van FC Utrecht. Ramselaar speelde 62 Eredivisiewedstrijden voor PSV, waaronder 31 duels in het seizoen 2017/2018, de laatste jaargang waarin PSV de landstitel veroverde.

Bruma is PSV’s topschutter. De Portugees maakte dit seizoen 5 goals. In totaal maakte Bruma 8 treffers in de Eredivisie namens PSV. De Portugees met de meeste Eredivisiedoelpunten is Dani. Hij maakte er 12 voor Ajax tussen 1996 en 2000.

Ook Adam Maher (72 Eredivisieduels, 12 goals) speelde in het verleden voor PSV. Maher werd met de Eindhovenaren landskampioen in 2015 en 2016.

De teller van Joris van Overeem in het shirt van FC Utrecht staat op 99 wedstrijden in alle competities. Maakt hij in Eindhoven tegen PSV speelminuten, dan is dat zijn honderdste duel namens FC Utrecht én zijn tweehonderdste optreden in de Eredivisie.

FC Utrecht’s Willem Janssen staat op scherp.

MAAK DE WEDSTRIJD NOG SPANNENDER

Krijg je geen genoeg van deze weetjes en tips, en wil je de wedstrijd van zaterdag nog spannender maken? Zet dan in op deze wedstrijd bij TOTO! Deelname aan TOTO is alleen voor 18+.

BEKIJK DEZE WEDSTRIJD BIJ TOTO