Winst en verlies in tweeluik tegen Fortuna

07 augustus 2021

Doelpuntrijke middag op Zoudenbalch: duels tussen FC Utrecht en Fortuna Sittard eindigen in 7-0 en 2-3.

FC Utrecht en Fortuna Sittard maakten er een doelpuntrijke middag van, vandaag (zaterdag) op Sportcomplex Zoudenbalch. Twee oefenwedstrijden speelden de Utrechters en de Limburgers tegen elkaar. De eerste eindigde in 2-3 voor de geel-groenen, de tweede werd met overmacht gewonnen door de Domstedelingen: 7-0.

Tasos Douvikas is de eerste FC Utrecht-speler die scoort in de twee partijen tegen Fortuna Sittard. De Griek schiet, na een kwartier spelen in de eerste wedstrijd, bekwaam raak: 1-1. Daarmee maakt hij als het ware de 0-1 die al in de derde minuut valt, ongedaan. Dat doelpunt, voor Fortuna Sittard dus, komt ook op naam van de aanvaller, die de bal na een corner van de Limburgers in eigen doel werkt.

Seuntjens beslist eerste duel
De eerste partij tussen FC Utrecht en Fortuna Sittard is er eentje waarin de Limburgers tot drie keer toe de eerste stoot uitdelen; en in twee gevallen heeft FC Utrecht daarop het antwoord paraat. De 1-2 van Bassala Sambou wordt opgevolgd door de 2-2 van Bart Ramselaar. Maar op de 2-3 van Mats Seuntjens, die vanuit een strafschop scoort na een dik uur spelen, komt geen Utrechtse repliek meer.

Doelpuntenregen in tweede wedstrijd
In de tweede wedstrijd is het eenrichtingsverkeer aan de Koningsweg. Remco Balk zorgt voor de 1-0 en de 2-0, en nog voordat het rust is doet ook Adrián Dalmau twee doelpunten in het Utrechtse doelpuntenzakje: 3-0 en 4-0.

Na Dalmau en Balk ook Sylla trefzeker
Na de break gaan de Domstedelingen verder met het zetten van druk op de Limburgse ploeg, en daaruit ontstaan al rap de 5-0 (Dalmau’s derde van de middag), 6-0 en 7-0. Die laatste twee treffers worden gescoord door Moussa Sylla, die ervoor zorgt dat de eindstand al na 58 minuten spelen is bereikt. Dat het geen nog grotere uitslag wordt, ligt aan het feit dat de Domstedelingen niet altijd met scherp schieten, en in sommige gevallen ook stuiten op de Limburgse goalie Felix Dornebusch.

Oefencampagne afgerond
Met de voltooiing van het tweeluik tegen Fortuna Sittard is de voorbereiding van FC Utrecht afgerond. De oefencampagne begon met een 7-2 overwinning op KV Mechelen. Daarna, in een voorbereiding met louter tegenstanders die op het hoogste niveau actief zijn, volgden partijen tegen Royal Antwerp FC (2-2), KAA Gent (3-0), RSC Anderlecht (1-1), Club Brugge (4-2), Beerschot (2-1), SV Zulte Waregem (0-0), Volos NFC (6-2), Bayer 04 Leverkusen (5-1), VfL Bochum (2-0), Venezia FC (2-3) en tot slot dus de twee partijen tegen Fortuna Sittard.

Competitiestart
Voor FC Utrecht gaat het vanaf zondag 15 augustus om de punten. Die dag komt Sparta Rotterdam op bezoek in Stadion Galgenwaard. Daar, aan het Herculesplein, begint Eredivisieseizoen 2021/2022 voor FC Utrecht dan om 14.30 uur.

Eerste wedstrijd
FC Utrecht - Fortuna Sittard 2-3 (1-2)
3. Tasos Douvikas (eigen doelpunt) 0-1
15. Tasos Douvikas 1-1
44. Bassala Sambou 1-2
55. Bart Ramselaar 2-2
62. Mats Seuntjens (strafschop) 2-3

Gele kaart: Roel Janssen (Fortuna Sittard).

Toeschouwers: 200.

Opstelling FC Utrecht:
Eric Oelschlägel; Sylian Mokono, Tommy St. Jago (10. Dylan Timber, 46. Mark van der Maarel), Willem Janssen, Django Warmerdam; Adam Maher, Quinten Timber, Bart Ramselaar; Gyrano Kerk, Tasos Douvikas, Othmane Boussaid.

Opstelling Fortuna Sittard: 
Yanick van Osch; Lazaros Rota, Martin Angha, Roel Janssen, George Cox (46. Richie Musaba); Tesfaldet Tekie, Arianit Ferati, Emil Hansson, Samy Baghdadi (80. Thibaud Verlinden); Mats Seuntjens, Bassala Sambou.

Tweede wedstrijd
FC Utrecht - Fortuna Sittard 7-0 (4-0)
20. Remco Balk 1-0
26. Remco Balk 2-0
32. Adrián Dalmau 3-0
44. Adrián Dalmau (strafschop) 4-0
51. Adrián Dalmau 5-0
53. Moussa Sylla 6-0
58. Moussa Sylla 7-0

Gele kaarten: -.

Toeschouwers: 200.

Opstelling FC Utrecht: 
Maarten Paes; Raymond Huizing, Mark van der Maarel (46. Derensili Sanches Fernandes, 69. Mohamed Mallahi), Christopher Mamengi, Arthur Zagre (46. Gabriël Culhaci); Joris van Overeem, Davy van den Berg, Simon Gustafson; Moussa Sylla, Adrián Dalmau, Remco Balk. 

Opstelling Fortuna Sittard:
Felix Dornebusch; Stijn Hogervorst (63. Ferhat Cakir), Milan de Koe (82. Bryant Nieling), Steve Kapuadi, Ronan Pluijmen; Adnan Ugur, Thibaud Verlinden, Zian Flemming; Emre Celtik (63. Cem Hircin), Arian Kastrati, Richie Musaba (46. Toshio Lake).