FC Utrecht O16 sloot afgelopen zaterdag een driedaags trainingskamp in Callantsoog af met een 3-0 overwinning op FC Groningen O16. Donderdagmorgen vroeg vertrok de selectie van trainer Kevin van Veen naar Callantsoog waar het gebruik kon maken van het prachtige grasveld van de ontzettend gastvrije plaatselijke voetbalclub VV Callantsoog. Met een aantal trainingen en andere teamactiviteiten moet de basis zijn gelegd voor een mooi seizoen voor de Utrechters. Althans daar is trainer Van Veen van overtuigd: "we hebben drie mooie dagen achter de rug, waarin we prima hebben kunnen werken in een mooie omgeving met prima voorzieningen."

Zaterdags zou een drieluik hebben moeten plaatsvinden met AZ en FC Groningen. AZ liet het echter afweten vanwege andere activiteiten waarvan Groningen en Utrecht niet op de hoogte waren, zodat er nu een gehele wedstrijd met FC Groningen werd gespeeld. De eerste helft was Utrecht heer en meester. De vooral fysieke overmacht resulteerde in drie doelpunten van achtereenvolgens Tijn den Boggende, Torben Bos en Amir Saleh. De tweede helft zakte het spel van de Utrechters in en kreeg Groningen meer grip, zonder dat het echter tot noemenswaardige kansen voor de Noordelingen leidde. Utrecht kreeg in de counter nog wel een paar mogelijkheden, maar bij hen speelde ook de vermoeidheid van drie intensieve dagen een rol, zodat de ruststand ook de eindstand werd.

Met nog oefenwedstrijden tegen ADO Den Haag (zaterdag a.s., 14.30) en Alphense Boys (dinsdag a.s., 16.30) op Zoudenbalch op het programma, wordt op zaterdag 28 augustus het seizoen afgetrapt met een bekerwedstrijd tegen FC Emmen (op Zoudenbalch, aanvangstijd nog niet bekend).