Staande ovatie voor de toppers uit de zorg

13 augustus 2021

FC Utrecht ontvangt zondag, in samenwerking met hoofdsponsor T-Mobile, honderden zorgmedewerkers in Stadion Galgenwaard.

FC Utrecht roept op om zondag, voor aanvang van de wedstrijd in tegen Sparta Rotterdam, een staande ovatie te geven aan de honderden zorgmedewerkers die van de partij zijn. Met dank aan hoofdsponsor T-Mobile kan FC Utrecht deze toppers uit de zorg ontvangen bij de eerste Eredivisiewedstrijd van deze jaargang.

Onder meer medewerkers van de GGD, het UMC en het WKZ die zich tijdens de coronacrisis vanuit het hart hebben ingespannen om zorg te verlenen in de regio Utrecht zijn bij de wedstrijd van zondag op uitnodiging van FC Utrecht en T-Mobile aanwezig.

FC Utrecht vraagt alle aanwezigen gedurende één minuut te gaan staan en een applaus te geven aan deze zorgmedewerkers, en alle medewerkers die – omdat de zorg nu eenmaal 24/7 doorgaat – niet bij de match aanwezig kunnen zijn.

In het verleden werd tijdens de eerste thuiswedstrijd van het seizoen steevast een minuut stilte in acht genomen bij FC Utrecht, ter nagedachtenis aan een ieder die de club het seizoen ervoor was ontvallen. Dat bijzondere moment is sinds vorig seizoen verplaatst naar het einde van elke jaargang. De afgelopen twee seizoenen heeft FC Utrecht op 30 juni, formeel gezien de laatste dag van de jaargang, een herdenkingsdienst gehouden. Tijdens die dienst stond de club stil bij een ieder die de FC een warm hart toedroeg, maar er helaas niet meer is.