Spektakelstuk zonder winnaar in Dordrecht

20 augustus 2021

Jong FC Utrecht oogst voor de tweede keer op rij een punt in een uitpartij, nu in het Riwal Hoogwerkers Stadion tegen FC Dordrecht: 2-2.

Voor de tweede keer op rij heeft Jong FC Utrecht een punt geoogst in een uitwedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie. Het team van Hoofdtrainer Darije Kalezic remiseerde vanavond (vrijdag) in het Riwal Hoogwerkers Stadion tegen het nog ongeslagen FC Dordrecht: 2-2. 

Oussama Alou loert en schiet. Hard, geplaatst bovendien. Keeper Liam Bossin van FC Dordrecht verkijkt zich op de poeier van de linksbuiten van Jong FC Utrecht. Hij kan zijn lichaam nog wel achter de bal gooien, maar slaagt er niet meer in ‘m te klemmen. Als de kippen is Nick Venema dan van de partij om toe te slaan. Pats, raak! De tweede helft is dan amper vijf minuten bezig, en de 2-2 is een feit.

Spektakelstuk met veel kansen
Dat die score ook de eindstand is van het onderonsje tussen FC Dordrecht en Jong FC Utrecht, is amper te geloven. Op de fraaie mat in het Riwal Hoogwerkers Stadion ontvouwt zich namelijk een waar spektakelstuk. Eentje waarin beide ploegen spelen om te winnen en, elk op eigen wijze, kiezen voor de aanval. Bij de Utrechtse beloftenploeg gebeurt dat vooral via zorgvuldig opgebouwde aanvallen, terwijl de Dordtenaren op hun gevaarlijkst zijn vanuit snelle tegenstoten.

Meijer opent de score, Venema antwoordt al snel
Stijn Meijer is de eerste die trefzeker is in de Keuken Kampioen Divisie-clash. De spits van De Schapenkoppen omspeelt halverwege de eerste helft de Utrechtse goalie Fabian de Keijzer en schuift de bal vervolgens tegen de touwen: 1-0. Vier minuten later is de boel alweer in balans. Venema is dan het eindstation van een mooie, vlotte combinatie van de talenten uit de Domstad. Mohamed Mallahi schenkt Venema de kans, die de captain even dankbaar als uitgekiend benut: 1-1.

Boomlange N’Diaye kopt raak
Vanuit een stilstaande fase neemt de door Michele Santoni getrainde thuisploeg dan toch weer de leiding. Na een hoekschop komt de bal hoog bij de tweede paal. Veel te hoog voor het gros van de spelers op het veld, maar niet voor Seydine N’Diaye. De Franse Senegalees, centrale verdediger van beroep, benut zijn lengte - 2 meter en 5 centimeter - ten volste en kopt raak: 2-1.

Venema niet voor het eerst twee keer trefzeker tegen Dordt
Met zijn tweede treffer van de avond zorgt al snel na de rust Venema dan dus voor de 2-2; en zo evenaart hij zijn eigen prestatie van 14 december 2018: twee keer scoren namens Jong FC Utrecht tegen FC Dordrecht. De Domstedelingen krijgen in het laatste half uur van de wedstrijd kansen via onder anderen Yuya Ikeshita, Mallahi en Venema, en ook aan de andere kant van het veld is het af en toe opletten geblazen.

Tien talenten trekken punt over de streep
Zo produceert Meijer een vervaarlijk hakballetje dat maar net naast gaat, zorgt invaller Jari Schuurman zo nu en dan voor dreiging en is Ruggero Mannes - ook al ingevallen - bijna trefzeker als eindstation van een deftig uitgespeelde counter. In de blessuretijd van de wedstrijd is het bij Jong FC Utrecht nog even alle hens aan dek en loopt Joshua Mukeh tegen een tweede gele en dus rode kaart aan. Maar de hachelijke situaties voor de goal van De Keijzer blijven tot hachelijke situaties beperkt; gescoord wordt er niet meer aan de Krommedijk, waar Jong FC Utrecht dus een punt oogst; precies zoals het dat een week eerder in het Yanmar Stadion tegen Almere City FC (1-1) ook al doet. 

Na partij tegen Schapenkoppen nu duel met Witte Leeuwen
Voor de equipe van Kalezic gaat de Keuken Kampioen Divisie verder met een thuiswedstrijd tegen Telstar. Op vrijdag 27 augustus komen de Witte Leeuwen op bezoek op Sportcomplex Zoudenbalch. De kaartverkoop voor die wedstrijd is inmiddels in de Fanshop en via internet in volle gang.  

FC Dordrecht - Jong FC Utrecht 2-2 (2-1)
24. Stijn Meijer 1-0
28. Nick Venema 1-1
33. Seydine N’Diaye 2-1
50. Nick Venema 2-2

Gele kaart: Alessio Miceli (FC Dordrecht).

Rode kaart: 90+4. Joshua Mukeh (Jong FC Utrecht, twee keer geel).

Toeschouwers: 1.158.

Scheidsrechter: Nick Smit.

Opstelling FC Dordrecht:
Liam Bossin; Jurian Hobbel (58. Ruggero Mannes), Toine van Huizen, Seydine N’Diaye (63. Jop van der Avert), Mauro Savastano (80. Bradley Vliet); Alessio Miceli (63. Jari Schuurman), Pascu, Emir Biberoglu, Tim Hölscher; Stijn Meijer, Nikolas Agrafiotis.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Fabian de Keijzer; Raymond Huizing, Rick Meissen, Joshua Mukeh, Djevencio van der Kust; Albert Lottin (86. Gabriël Culhaci), Yuya Ikeshita, Derensili Sanches Fernandes (86. Mees Rijks); Mohamed Mallahi, Nick Venema, Oussama Alou (65. Ayman Sellouf).