Paes: 'Dat typeert onze defensie op dit moment'

29 augustus 2021

Vandaag in FC Today: een interview met Maarten Paes.

Twee wedstrijden zijn er gespeeld in het nieuwe seizoen en mede dankzij Maarten Paes heeft FC Utrecht daarin nog geen tegendoelpunt geïncasseerd. Een terugblik op het gelijkspel van afgelopen weekend in Groningen, Italiaanse mentaliteit en de orde van de dag: Feyenoord-thuis.

Maarten, je bent weer de eerste keeper van FC Utrecht, hoe is dat voor jou?
Maarten Paes: “Het geeft vertrouwen en het is een heel fijn gevoel dat je je eigen ambities weer tot uiting kan laten komen. Uiteindelijk werk je er hard voor en doe je dat om wedstrijden te spelen en om mooie herinneringen te maken op het veld, dus het voelt echt goed.”

Er zijn twee wedstrijden gespeeld dit seizoen en twee keer heb je de nul gehouden, voor jou persoonlijk een geweldige competitiestart lijkt me?
“Klopt, vorig seizoen zaten we in een iets mindere fase toen ik weer begon met keepen. Daarvoor keepte ik in het najaar van 2019 ook een lange periode en toen liep het wel goed. We wonnen toen in een heel kort tijdsbestek twee keer uit bij FC Groningen, voor de beker en in de competitie. FC Groningen-uit ligt me dus ergens wel denk ik. Het is weer genieten om met die gasten te kunnen spelen.”

Tijdens de wedstrijd tegen FC Groningen moest je aanzienlijk vaker ingrijpen dan tegen Sparta Rotterdam. Hoe kan het dat jullie in Groningen niet echt in jullie spel kwamen?
“Het is lastig om dat te benoemen. FC Groningen speelde in een 5-3-2-systeem en daar hadden we het heel erg lastig mee. Het middenveld bouwden ze helemaal dicht waardoor we heel weinig ruimte hadden om kansen te creëren. Als die ruimte er al lag maakten we niet de juiste keuzes om doelgericht en doeltreffend te zijn. Daarentegen hebben we goed verdedigd en stond het achterin prima.”

Een moment afgelopen zaterdag had wat weg van het Italiaanse nationale elftal. De passie waarmee een doelpunt werd voorkomen en iedereen die elkaar omarmde; hoe ontstaat zoiets?
“Dat is iets wat al vanaf de voorbereiding erin zit. We hebben een verdediging waarin heel veel passie in zit. Het zijn allemaal jongens die zichzelf ervoor gooien als het moet en die dat ook op een heel mooie manier weten te vieren. Ik hou daar heel erg van. Je zag het ook al tegen Sparta, waar ik me nog een heel mooi blok van Willem Janssen kan herinneren. Dat typeert onze defensie op dit moment.”

Het volledige interview met keeper Maarten Paes? Dat lees je vandaag in de FC Today!