Mike van der Hoorn keert terug bij FC Utrecht

18 augustus 2021

Verdediger (28) komt per direct over van Arminia Bielefeld en verbindt zich voor meerdere seizoenen aan Utrechters.

Verdediger Mike van der Hoorn keert terug bij FC Utrecht. De 28-jarige centrale achterhoedespeler komt per direct over van Arminia Bielefeld. Dit seizoen huurt FC Utrecht de voormalig jeugdinternational van de Duitsers, waarna hij komende zomer definitief de overstap zal maken naar de Domstad. Hij tekent dan een contract tot medio 2024.

Als 13-jarig talent trok Van der Hoorn, in 2006, voor het eerst het shirt van FC Utrecht aan. Op Sportcomplex Zoudenbalch werd de verdediger klaargestoomd voor zijn debuut in het vlaggenschip, dat hij op 15 mei 2011 maakte. Van der Hoorn droeg in 49 officiële wedstrijden het shirt van FC Utrecht, voordat hij in 2013 aan Ajax werd verkocht.

In de periode daarna kwam Van der Hoorn met Swansea City in actie in de Premier League, het Championship, de FA Cup en de League Cup. In de zomer van 2020 streek Van der Hoorn neer bij Arminia Bielefeld, waarmee hij afgelopen seizoen handhaving in de Bundesliga bewerkstelligde. Van der Hoorn maakte de voorbije jaargang zijn opwachting in 22 van de 34 competitiepartijen die de Duitsers speelden. Op het palmares van de ervaren verdediger, die goed is voor dik 250 partijen in het betaalde voetbal, prijken ook vijftien jeugdinterlands.

“Het is fantastisch dat Mike, op 28-jarige leeftijd en met ervaring in onder meer de Champions League, Europa League, Premier League, Bundesliga en Eredivisie, nu terugkeert bij de club waarvoor hij in 2011 zijn debuut in het betaalde voetbal maakte”, zegt Technisch Directeur Jordy Zuidam. “Mike gelooft in onze plannen en is enorm gedreven om daarin een belangrijke rol te vervullen. Dat maakte dat hij openstond voor een terugkeer, en dat wij hem nu weer in Utrecht kunnen verwelkomen. We zijn er ontzettend blij mee dat we in de persoon van Mike van der Hoorn een echte winnaar en clubman aan onze selectie hebben toegevoegd. Hij is met zijn kwaliteiten en ervaring niet alleen iemand die binnen de lijnen van toegevoegde waarde is, maar ook iemand die buiten het veld op basis van wat hij heeft meegemaakt jonge talenten verder kan helpen in hun ontwikkeling.”