Mark Pabai vertrekt naar PEC Zwolle

03 augustus 2021

Jong FC Utrecht-verdediger (20) vervolgt loopbaan in Overijssel.

Mark Pabai speelt vanaf nu voor PEC Zwolle. De verdediger van Jong FC Utrecht, sinds 2011 actief voor de club uit de Domstad, vertrekt per direct naar de Eredivisionist uit Overijssel.

Op 8 maart 2019 maakte Pabai zijn basisdebuut bij Jong FC Utrecht, in Eindhoven tegen Jong PSV. Pabai speelde 60 officiële wedstrijden voor de Utrechtse beloftenploeg. De verdediger wist in de Keuken Kampioen Divisie drie keer het net te vinden; in wedstrijden tegen Jong Ajax, Jong PSV en De Graafschap. De verdediger uit Wijk bij Duurstede had in de Domstad, na het lichten van de optie eerder dit kalenderjaar, nog een overeenkomst tot medio 2022.

“Mark gaf in de gesprekken met ons aan dat hij zich graag verder wil ontwikkelen door het maken van speelminuten op het hoogste niveau”, vertelt Technisch Directeur Jordy Zuidam. “Dat perspectief op speelminuten konden wij hem niet bieden, gezien de grote concurrentie op zijn plek. Toen PEC Zwolle zich meldde gaf Mark te kennen dat hij graag voor deze uitdaging wilde gaan. Wij hebben met PEC Zwolle een passende oplossing gevonden voor het lopende contract. Uiteraard bedanken wij Mark, die in de tien jaar FC Utrecht een goede ontwikkeling heeft doorgemaakt, voor zijn inzet voor onze club en wensen wij hem veel succes in het vervolg van zijn loopbaan.”