Jong FC Utrecht pakt punt in extremis

13 augustus 2021

Mees Rijks zorgt met late gelijkmaker voor primeur in Flevoland: 1-1.

Jong FC Utrecht heeft voor het eerst een resultaat geboekt uit bij Almere City FC. Lang leek het erop dat de punten in Flevoland zouden blijven, maar in de slotfase was het invaller Mees Rijks die alsnog de score gelijk wist te trekken. Een welverdiend punt, dat de beloftenploeg te danken had aan inzet en strijdlust.

Joshua Mukeh zet met een splijtende dieptepass vlak voor tijd de gehele Almeerse defensie te kijk. Mees Rijks kan vrij op doelman Michael Woud af, voelt de hete adem van zijn tegenstander in zijn nek, maar blijft ijzig kalm. Met een hard schot in de onderhoek legt hij het Yanmar Stadion het zwijgen op. Hij tekent daarmee voor zijn tweede goal in de Keuken Kampioen Divisie, 1-1.

Veelbelovende start beloftenelftal
Na een prachtig eerbetoon aan de overleden voetballer van onder andere Almere City FC, Jergé Hoefdraad, gaat Jong FC Utrecht in het gouden shirt op jacht naar victorie in het Yanmar Stadion. Het eerste wapenfeit komt al snel van de voeten van Christopher Mamengi. Na een puike actie van Mohamed Mallahi over de rechterflank, vuurt Mamengi de bal van pakweg zestien meter over het doel van Woud. De Domstedelingen beginnen veelbelovend, met meer balbezit, aan het duel in Almere.

Alhaft breekt ban
Toch is het niet Jong FC Utrecht dat het eerste doelpunt van de wedstrijd maakt. De Flevolanders komen namelijk na vijftien minuten op voorsprong. Ilias Alhaft wordt diep gestuurd over de rechterflank, die op zijn beurt doelman Fabian de Keijzer kansloos laat. De Utrechtse talenten liggen echter niet wakker van die vroege tegengoal. Derensili Sanches Fernandes zorgt met een formidabel schot niet veel later voor opschudding aan de andere kant, maar Woud staat wederom goed zijn mannetje en plukt het schot uit de bovenhoek.

Almere neemt heft in handen
Na het doelpunt van Alhaft wordt Jong FC Utrecht in een kort tijdsbestek steeds vaker in verlegenheid gebracht. Onder andere Lance Duijvestijn zorgt met een hard schot bijna voor de 2-0. De Keijzer weet de bal echter op spectaculaire wijze met zijn handen uit de doelmond te boksen. Mallahi krijgt niet veel later nog de beste mogelijkheid voor de Domstedelingen, maar zijn actie strandt uiteindelijk in de Flevolandse defensie.

Kalezic grijpt in
In het begin van de tweede helft zien we snel enkele wijzigingen in het team van Jong FC Utrecht. Julliani Eersteling vervangt Rick Meissen in de rust en niet veel later komen ook Albert Lottin en Oussama Alou in het veld, in een poging om de gelijkmaker te forceren. Echter is het de thuisploeg dat de grootste mogelijkheden heeft op een tweede doelpunt. Invaller Anass Ahannach stuit voor de zoveelste keer op de Utrechtse goalie en de Almeerse voorhoede kan daarna weinig potten meer breken.

Rijks sleept punt uit vuur
Nog één keer kan er een wijziging worden doorgevoerd binnen de manschappen van Jong FC Utrecht. Mees Rijks komt pak weg tien minuten voor het einde van de wedstrijd binnen de lijnen voor Yuya Ikeshita. Een wissel die typeert dat het alles of niets wordt voor de Domstedelingen. En wat de Utrechtse talenten afgelopen maandag niet voor elkaar kregen, lukt vandaag wel. In extremis wordt Rijks de diepte in gestuurd en oog in oog met doelman Woud faalt hij niet, 1-1. Jong FC Utrecht pakt het eerste punt ooit in het Yanmar Stadion.

Op naar Dordrecht
Volgende week vrijdag verschijnt Jong FC Utrecht wederom om 20.00 uur aan de aftrap. Op 20 augustus wordt er in het Riwal Hoogwerkers Stadion afgetrapt in Dordrecht. Tegenstander FC Dordrecht speelde haar openingsduel met 1-1 gelijk tegen Jong PSV. Aanstaande maandag gaan De Zuid-Hollanders op bezoek bij Jong Ajax, waarna Jong FC Utrecht het derde beloftenteam op rij wordt waartegen de Dordtenaren zullen spelen.

Almere City FC – Jong FC Utrecht 1-1 (1-0)
15 Ilias Alhaft, 1-0.
89 Mees Rijks, 1-1.

Gele kaarten: Rick Meissen, Ayman Sellouf, Gabriël Culhaci, Nick Venema (Jong FC Utrecht).

Toeschouwers: 1786.

Scheidsrechter: Robin Gansner.

Opstelling Almere City FC:
Michael Woud; Bram van Vlerken, Ramon Leeuwin, Frederik Helstrup, Tim Receveur, Ryan Koolwijk, Maarten Pouwels (80. Jonas Arweiler), Lance Duijvestijn, Ilias Alhaft (73. Anass Ahannach), Thibaut Lesquoy, Oussama Bouyaghlafen (58. Bradly van Hoeven).

Opstelling Jong FC Utrecht: 
Fabian de Keijzer; Raymond Huizing, Rick Meissen (46. Julliani Eersteling), Joshua Mukeh, Christopher Mamengi (44. Gabriël Culhaci), Davy van den Berg (63. Albert Lottin), Yuya Ikeshita (79. Mees Rijks), Derensili Sanches Fernandes, Mohamed Mallahi, Nick Venema, Ayman Sellouf (63. Oussama Alou).