Jong FC Utrecht op bezoek bij FC Dordrecht

20 augustus 2021

Beloftenploeg uit Domstad vanavond (vrijdag) weer in actie in Keuken Kampioen Divisie.

De beloftenploeg van FC Utrecht gaat vanavond (vrijdag) op bezoek bij FC Dordrecht. Het Keuken Kampioen Divisie-onderonsje begint in het Riwal Hoogwerkers Stadion om 20.00 uur.

Een punt oogstte het Jong FC Utrecht van Darije Kalezic vorige week in Flevoland tegen Almere City FC. In het Yanmar Stadion, waar de Utrechtse beloften sinds de toetreding tot de Eerste Divisie tot dat moment louter nederlagen moesten incasseren, scoorde invaller Mees Rijks in de slotfase de gelijkmaker: 1-1. Daarmee opende het beloftenteam uit de Domstad de puntenrekening van dit seizoen.

FC Dordrecht sterk gestart
FC Dordrecht heeft na twee partijen vier punten op de teller staan. Tijdens de eerste speelronde werd met 1-1 gelijkgespeeld tegen Jong PSV, en afgelopen maandag pakten de Zuid-Hollanders in Amsterdam de volle buit tegen Jong Ajax. Doelpunten van Nikolas Agrafiotis in de 84ste en de 90ste minuut leverden de Schapenkoppen een 1-2 zege op.

Doelpuntrijke zeges in Dordrecht
Jong FC Utrecht speelde, sinds de beloftenploeg in 2016/2017 instroomde in de Eerste Divisie, tien keer tegen FC Dordrecht. Vijf van de laatste zes onderlinge ontmoetingen eindigden in een overwinning voor de Domstedelingen. Afgelopen seizoen gingen de Utrechters met 0-3 winnen in Dordrecht. Jeredy Hilterman (twee goals) en Justin Lonwijk verzorgden toen de Utrechtse doelpuntenproductie. Een jaargang eerder boekten de Utrechtse talenten een 2-5 overwinning in het Riwal Hoogwerkers Stadion. Toen was Hicham Acheffay de Man van de Wedstrijd. Hij maakte toen letterlijk het verschil namens Jong FC Utrecht, door drie keer te scoren.

Live updates via Twitter
De wedstrijd FC Dordrecht – Jong FC Utrecht begint vanavond (vrijdag) in het Riwal Hoogwerkers Stadion om 20.00 uur. Vanuit Dordrecht doet FC Utrecht rechtstreeks verslag via Twitter. Hoogtepunten van de wedstrijd komen vanavond bovendien voorbij in het schakelprogramma dat ESPN uitzendt.