Jong FC Utrecht ontvangt Telstar op Zoudenbalch

27 augustus 2021

Beloftenploeg vanavond (vrijdag) in Keuken Kampioen Divisie tegen Witte Leeuwen.

Voor Jong FC Utrecht gaat het Keuken Kampioen Divisie-seizoen verder met een thuiswedstrijd tegen Telstar. De Utrechtse beloftenploeg speelt vanavond (vrijdag) op Zoudenbalch vanaf 20.00 uur tegen de Witte Leeuwen.

Twee doelpunten maken tegen FC Dordrecht, namens Jong FC Utrecht: het was vorige week niet voor de eerste keer dat Nick Venema daarin slaagde. De spits van het Utrechtse talententeam zorgde er met zijn goals aan de Krommedijk voor dat een spectaculaire wedstrijd in 2-2 eindigde, en haalde en passant Mees Rijks in op de teamtopschuttersranglijst.

Tweede remise op rij
Het was voor de ploeg van Hoofdtrainer Darije Kalezic de tweede remise op rij. Aan de 2-2 tegen de nog ongeslagen Schapenkoppen ging een 1-1 gelijkspel in het Yanmar Stadion tegen Almere City FC vooraf. De Utrechtse beloften zijn er ongetwijfeld op gebrand tegen Telstar hun eerste driepunter van dit seizoen te scoren.

Ook Telstar heeft twee punten
De tegenstander uit Velsen-Zuid heeft, net zoals de Utrechters, na drie wedstrijden twee punten op de teller staan. Het team van Andries Jonker begon de jaargang met puntendelingen tegen promotiekandidaten FC Emmen (1-1) en NAC Breda (2-2), waarna afgelopen week Roda JC Kerkrade in het hol van de Witte Leeuwen te sterk bleek: 3-4. Voormalig FC Utrecht’er Gyliano van Velzen is met twee treffers gedeeld clubtopscorer van de Noord-Hollanders.

Telkens een klein verschil
Negen keer al stonden Jong FC Utrecht en Telstar in de Eerste Divisie tegenover elkaar, en nog nooit waren er aan het einde van de rit meer dan twee doelpunten verschil. Zes van de negen onderlinge ontmoetingen werden zelfs met maar één goal verschil beslist. Wat dat betreft zou je zeggen dat het bijna niet anders kan, of beide ploegen zijn enorm aan elkaar gewaagd. Toch viel het kwartje de voorbije jaren wel vaker goed voor de Noord-Hollanders (zeven keer), dan voor de Utrechters: twee maal. De eerste en de vooralsnog laatste onderlinge ontmoeting werden in Utrechts voordeel beslist. Op 19 december 2016 werd het 2-1 in Stadion Galgenwaard, dankzij goals van Gyrano Kerk en Sylla Sow. En afgelopen seizoen gingen de Utrechters winnen in het Rabobank IJmond Stadion, met dank aan treffers van Remco Balk, Jeredy Hilterman en Odysseus Velanas: 2-3.

Aftrap om 20.00 uur, live verslag via Twitter
De Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd Jong FC Utrecht – Telstar begint vanavond (vrijdag) op Sportcomplex Zoudenbalch om 20.00 uur. De wedstrijd is uitverkocht. De poorten aan de Koningsweg gaan om 19.00 uur open. Flitsen van het duel passeren de revue in het schakelprogramma van ESPN, en bovendien doet FC Utrecht via Twitter rechtstreeks verslag van de wedstrijd.