Jong FC Utrecht ontvangt MVV Maastricht

09 augustus 2021

Beloftenploeg begint vanavond (maandag) in Stadion Galgenwaard aan nieuw Keuken Kampioen Divisie-seizoen.

Voor Jong FC Utrecht begint het Keuken Kampioen Divisie-seizoen vanavond (maandag) met een thuiswedstrijd tegen MVV Maastricht. Het talententeam uit de Domstad neemt het vanaf 20.00 uur in Stadion Galgenwaard op tegen De Sterrendragers.

De beloftenploeg van FC Utrecht kwam tijdens de voorbereiding in vriendschappelijke wedstrijden in actie tegen onder meer competitiegenoten Almere City FC (3-0 winst), Excelsior (2-2) en TOP Oss (1-3 nederlaag) en sparde ook met onder meer de beloftenploeg van het Franse Lille OSC (2-1 overwinning) en, afgelopen dinsdag, Jong sc Heerenveen. Die pot, de generale repetitie, werd door het Jong FC Utrecht van trainer/coach Darije Kalezic met 4-1 gewonnen.

Bijzonder duel voor Kalezic
En juist voor Kalezic is het duel van vanavond er eentje met een bijzonder tintje. De oefenmeester, sinds deze zomer aan de slag in de Domstad, stond afgelopen seizoen namelijk nog voor de spelersgroep van MVV Maastricht. Op 5 maart kwam Kalezic met de Limburgse equipe op bezoek bij Jong FC Utrecht, dat toen de punten aan de bezoekers moest laten (0-1). Enkele maanden eerder had Jong FC Utrecht overigens in De Geusselt nog van het team uit Maastricht gewonnen, met 0-2. Toen zorgden Odysseus Velanas en Jeredy Hilterman voor de Utrechtse goals.

Venema topscorer tegen MVV Maastricht
In onderonsjes met MVV Maastricht is Nick Venema desalniettemin de absolute topscorer. De aanvaller van Jong FC Utrecht scoorde in de Keuken Kampioen Divisie namens de Utrechtse beloftenploeg vier keer tegen MVV Maastricht; twee keer op 20 oktober 2017, een maal op 9 maart 2018 en ook nog eens op 15 februari 2019. Ook met het eerste elftal van FC Utrecht was Venema al eens trefzeker tegen de Zuid-Limburgers; dat was op 27 september 2018 in de bekerpartij FC Utrecht – MVV Maastricht.

Weerzien met Nijhuis
Jong FC Utrecht finishte afgelopen seizoen op plek achttien in de Keuken Kampioen Divisie. MVV Maastricht eindigde als nummer elf. De Limburgers speelden de voorbije periode onder meer vriendschappelijk tegen Lommel SK (2-1 overwinning), Patro Eisden Maasmechelen (2-0 nederlaag) en FC Den Bosch (2-1 winst). Trainer Klaas Wels begroette de voorbije weken diverse aanwinsten, waaronder drie van KAS Eupen gehuurde spelers: Romain Matthys, Simon Libert en Marciano Aziz. Daarnaast verwelkomden de Limburgers een huurling van FC Utrecht: Thijmen Nijhuis. Hij stond in 77 Keuken Kampioen Divisie-partijen namens Jong FC Utrecht onder de lat en verdedigt vanavond dus mogelijkerwijs het MVV-doel.

Live verslag via Twitter en Instagram Stories
De wedstrijd Jong FC Utrecht – MVV Maastricht begint vanavond (maandag) in Stadion Galgenwaard om 20.00 uur. Je kunt HIER de kaartverkoopinformatie lezen. Ben je vanavond niet van de partij? Via Twitter en Instagram Stories doet FC Utrecht live verslag van de eerste competitiematch van dit seizoen van de beloftenploeg.