Janssen: 'Dat gaat ons dit seizoen een ontzettende boost geven'

15 augustus 2021

Vandaag in FC Today: een interview met Willem Janssen.

Voor het achtste seizoen op rij staat hij met de aanvoerdersband om zijn arm aan de aftrap in Utrecht. De 35-jarige Willem Janssen begint daarnaast vanmiddag aan zijn 386ste wedstrijd in de Eredivisie. Een gesprek over de succesvolle voorbereiding, de Videoland-documentaire ‘No Guts, No Glory’ en Sparta Rotterdam-thuis. Het nieuwe seizoen gaat van start!

Willem, de competitie gaat eindelijk beginnen. Hoe kijk jij terug op de voorbereiding, zowel persoonlijk als in teamverband?
Willem Janssen: “Ik denk dat we als team een goede voorbereiding hebben gedraaid. We hebben bewust heel veel wedstrijden gespeeld tegen tegenstanders van een goed niveau. Dat is ons goed bevallen en we hebben mooie resultaten neergezet. Persoonlijk ben ik blij dat ik heel fit voor de competitiestart sta, dat is toch altijd weer afwachten na zo’n periode van vakantie. We zijn klaar om te starten!”

Zondag speel je voor het eerst in de nieuwe thuisshirts in een goedgevuld Stadion Galgenwaard. Wat vind je van het nieuwe thuisshirt?
“Het is een ander shirt dan vorig jaar dus dat vind ik sowieso wel leuk. Ik ben er blij mee, net zoals met het derde shirt (het uittenue is op het moment van schrijven nog niet gelanceerd, red.). Het is een mooi rood shirt met de diagonaal en andere accenten zoals de Domtoren erin. Ook in de spelersgroep is het shirt positief ontvangen.”

Het wordt je achtste seizoen als aanvoerder van FC Utrecht. Wat doet dat met jou als je zondag weer aan de aftrap verschijnt met die band om je arm?
“Ik ben nu 35 jaar en ik ben nog steeds trots dat ik weer aan een nieuw seizoen kan beginnen als aanvoerder van FC Utrecht. Je bent inmiddels wel gewend aan het feit dat je aanvoerder bent, maar ik heb nog steeds ontzettend veel ambities, zowel persoonlijk als met het team. Ik hoop dat we ons weer kunnen verbeteren ten opzichte van vorig seizoen en daar heb ik alle vertrouwen in.”

Het stadion zit zondag weer voor twee derde gevuld met supporters sinds lange tijd, weet je nog hoe het voelt, een kolkend Stadion Galgenwaard?
“In de play-off wedstrijd tegen FC Groningen vorig seizoen hebben we er gelukkig al weer even van mogen proeven. Dat gaat ons dit seizoen een ontzettende boost geven, dat kan niet anders. Vorig seizoen was het wat dat betreft natuurlijk verschrikkelijk, dus we kijken daar met het team enorm naar uit. Hopelijk komen de fans weer massaal naar het stadion en kunnen we mooie potten voetbal op de mat leggen.”

Het volledige interview met aanvoerder Willem Janssen? Dat lees je vandaag in de FC Today!