'Ik kreeg destijds van mijn vrouw twee Seizoenkaarten'

31 augustus 2021

De tegel van... Jeroen en Tije Verkerk.

De Grâchmuur in Stadion Galgenwaard wordt sinds het begin van dit jaar gevuld met bedrukte tegels. Tegels van jullie, supporters van FC Utrecht! In de rubriek ‘De tegel van’, lichten we dit seizoen in elke FC Today een tegel uit. Want: achter iedere tegel zit een eigen verhaal! Heb je die van afgelopen zondag gemist? Geen nood; je kunt 'm nu hier lezen.

Vandaag laten we ons licht schijnen over de Bunnikside, de zijde waar momenteel, van de drie zijdes, de meeste tegels hangen. Vader Jeroen en zoon Tije Verkerk hebben daar, links naast het imposante kunstwerk met de tekst ‘Stand Our Ground’, hun eigen tegel. Zij vertellen over hun band met FC Utrecht, die via meerdere wegen te beschrijven is. 

“Ik ben al jaren met de club verbonden. Onlangs ben ik met mijn werkgever toegetreden tot de Young Business Club van FC Utrecht. Twee jaar geleden heb ik zelfs op de foto’s van de nieuwe seizoenkaart gestaan”, zo beschrijft vader Jeroen zijn relatie met FC Utrecht in een notendop. Zelf zal Jeroen echter geen voetbal kijken vanuit de skybox van de Young Business Club, legt hij uit: “Dat laat ik over aan mijn collega’s, ik kijk in ieder geval gewoon vanaf de Bunnikside!”

Jeroen bezocht in 1996 zijn eerste wedstrijd van FC Utrecht, zijn zoon Tije deed Stadion Galgenwaard voor het eerst aan op 9 april 2017, toen FC Utrecht met 3-0 won van FC Twente. Toch is dat niet de wedstrijd waar hij de mooiste herinneringen aan heeft, die ervaarde hij namelijk een paar weken later: “De beroemde 3-0 tegen AZ waarna FC Utrecht via strafschoppen Europa in ging!”, blikt Tije trots terug.

Die wedstrijden legden uiteindelijk de basis voor een vaste seizoenkaart bij FC Utrecht. Sindsdien maken vader en zoon zeventien keer per jaar de tocht naar het Herculesplein. “We wilden gewoon graag een vader en zoon-ding doen. Het mooie is dat ik destijds van mijn vrouw voor mijn verjaardag twee seizoenkaarten heb gekregen”, sluit Jeroen af. Dat brengt ons ook bij de moraal van dit verhaal: het FC Utrecht-DNA is Tije Verkerk met de paplepel ingegoten, door zijn eigen vader Jeroen.