FC Utrecht eSports maakt entree in Rocket League

20 augustus 2021

Vijf gamers namens FC Utrecht op doelpuntenjacht in door Keuken Kampioen Divisie georganiseerde competitie.

FC Utrecht eSports neemt dit seizoen deel aan een door de Keuken Kampioen Divisie georganiseerde Rocket League-competitie. Rocket League is een populaire game, waarin spelers in een virtueel voetbalstadion met auto’s tegen elkaar strijden met als doel zoveel mogelijk doelpunten te scoren. FC Utrecht gaat een team van vijf gamers formeren dat deelneemt aan de competitie.

In Rocket League wordt drie-tegen-drie gespeeld. Omdat wissels noodzakelijk zijn gedurende het seizoen, stelt FC Utrecht speciaal voor deze competitie een selectie samen van vijf spelers, die vanaf eind september vanuit huis de wedstrijden gaan spelen; in FC Utrecht-kleding natuurlijk. De partijen in de door de Keuken Kampioen Divisie georganiseerde competitie zijn online live te volgen.

FC Utrecht ziet de deelname aan de deze competitie als een mooie, nieuwe uitdaging en een extra kans om met de eSports-tak van de club naam en faam te maken in de online gamingwereld, waarin de Domstedelingen met diverse in het spel FIFA gespecialiseerde Pro Gamers al enkele jaren actief zijn.