Elke wedstrijddag een kleine familiereünie

17 augustus 2021

De tegel van... De familie Geytenbeek.

Eindelijk kon je ‘m afgelopen zondag met eigen ogen zien: de Grâchmuur in Stadion Galgenwaard. Die wordt sinds het begin van dit jaar gevuld met bedrukte tegels. In elke FC Today lichten we dit seizoen één supporterstegel uit. Want: achter iedere tegel zit een eigen verhaal. Voor het geval je het programmaboekje zondag hebt gemist: het verhaal achter ‘De Geytenbeekjes’.

We trappen deze rubriek af met de tegel van ‘De Geytenbeekjes’. Een tegel die, hangend aan de Zuidzijde, ongetwijfeld vragen oproept. Vragen die je kan stellen bij elke tegel die op de Grâchmuur te vinden is. Seizoenkaarthouders Annebel, Tom (niet op de foto) en Arnold Geytenbeek, hoe kan het ook anders, zijn de eerste uitverkorenen die uitleg geven over hun vereeuwiging in Stadion Galgenwaard.

Voor veel supporters was de eerste competitiewedstrijd, afgelopen zondag tegen Sparta Rotterdam, ook meteen een eerste kennismaking met hun tegel. Vader Arnold: “Ik heb onlangs de special van de Grâchmuur bekeken, dat was de eerste keer dat ik de tegels zag hangen in het stadion. Maar met mijn eigen ogen heb ik onze tegel nog niet gezien, dus ik ben ontzettend benieuwd”, vertelt hij door de telefoon, voordat hij wordt uitgenodigd om alvast te komen kijken en met zijn tegel op de foto te gaan. Arnold is al ruim 40 jaar seizoenkaarthouder van de FC uit de Domstad. Zijn zoon Tom gaat daarnaast al jaren mee als seizoenkaarthouder op de Noordzijde. Sinds dit seizoen is daar een derde familielid bijgekomen. Dochter Annebel zal ook steevast te vinden zijn in Vak E, zo legt ze uit: “Ik ging al regelmatig mee naar wedstrijden als mijn broer of mijn vader niet kon en op een gegeven moment vroeg mijn vader of ik ook een seizoenkaart wilde. En zo gebeurde het”, glimlacht ze.

Zo krijgt het familieverhaal van ‘De Geytenbeekjes’ langzaam vorm, want dát is de roemrijke les die we leren uit deze tegel. Een tegel die overgaat van generatie op generatie en dat wil de familie Geytenbeek uitdragen, verklaart Arnold: “Ik vind het ontzettend leuk om met de kinderen samen te gaan, in die zin is dat genieten voor mij. Tom woont bijvoorbeeld niet meer thuis en dan zien we een wedstrijddag van FC Utrecht ook een beetje als een kleine familiereünie. Dat maakt het enorm leuk!”