Bezoekersinformatie FC Utrecht – Sparta Rotterdam

11 augustus 2021

Kom je zondag naar Stadion Galgenwaard? Neem deze info even door, zodat je goed voorbereid op pad gaat.

Welkom thuis! Zondag is het zover: eindelijk weer een competitiewedstrijd in Stadion Galgenwaard met publiek op de tribunes! De aftrap is die dag om 14.30 uur, het stadion gaat om 12.30 uur open. Ben jij zondag ook van de partij? Neem de informatie in dit artikel dan even door, zodat je goed voorbereid op pad gaat.

QR Code noodzakelijk
Voor het bezoeken van FC Utrecht – Sparta Rotterdam dien je naast een geldig wedstrijdticket ook in het bezit te zijn van een geldig legitimatiebewijs en een coronatoegangsbewijs. Dat laatste kan in de vorm van een vaccinatiebewijs (geldig vanaf 14 dagen na volledige vaccinatie), een herstelbewijs (maximaal 6 maanden oud) of een negatieve testuitslag, via Testen voor Toegang, van niet meer dan 24 uur oud.

Een coronatoegangsbewijs kun je aanmaken via de CoronaCheckApp of www.coronacheck.nl. Voor supporters tot en met 12 jaar volstaat een wedstrijdticket (een los kaartje of een Seizoenkaart, dus) om toegang te krijgen tot Stadion Galgenwaard.

Let op: zonder een geldig wedstrijdticket, legitimatiebewijs of coronatoegangsbewijs heb je géén toegang tot Stadion Galgenwaard.

Kom op tijd; samen voorkomen we lange wachtrijen
Kom zondag op tijd naar Stadion Galgenwaard! Doordat er een extra check (coronatoegangsbewijs) wordt gedaan bij het betreden van het stadion, is er een grotere kans op lange wachtrijen. Om die tot een minimum te beperken, nog een oproep: zorg ervoor dat je je wedstrijdticket, een geldige identiteitskaart en een geldig coronatoegangsbewijs gereed hebt bij het betreden van het stadion. Dit versoepelt de doorstroom. Belangrijk: buiten Stadion Galgenwaard dien je anderhalve meter afstand van je mede-supporters te houden. Zodra je het stadion betreden hebt, vervalt die regel.

Seizoenkaart is geldig
In tegenstelling tot bij de thuiswedstrijden van afgelopen seizoen, is een Seizoenkaart bij de wedstrijd van zondag een geldig toegangsbewijs. Je Seizoenkaart is je wedstrijdticket; Seizoenkaarthouders hoeven dus geen los kaartje te tonen bij de tourniquets van Stadion Galgenwaard.

Seizoenkaartspeldjes
Een traditie bij FC Utrecht: een speldje voor elke Seizoenkaarthouder, aan het begin van de competitie. Om lange wachtrijen te voorkomen en de doorstroom in en rondom het stadion zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen, heeft FC Utrecht besloten om de speldjes voor Seizoenkaarthouders niet uit te delen bij Sparta-thuis. Op een later moment volgt informatie over wanneer de speldjes wel worden uitgedeeld.

Catering
De komende maanden werkt FC Utrecht stap voor stap aan het verbeteren van de catering op alle tribunes. Zo wordt de capaciteit verhoogd, de indeling aangepast om de snelheid van de uitgifte te verhogen en wordt het assortiment vernieuwd. Bovendien zal de uitstraling van de promenades, in samenwerking met supporters, in een nieuw jasje worden gestoken. Met dat alles is de afgelopen maanden gestart, en de komende periode wordt er hard gewerkt om alle aanpassingen te realiseren. Vandaar dat de promenades en cateringpunten er de komende tijd nog anders uit kunnen zien dan je gewend bent. In januari 2022 zijn alle werkzaamheden voltooid en is de catering volledig vernieuwd.

Stadion Galgenwaard is rookvrij
Sinds vorig seizoen zijn alle stadions in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie rookvrij. Ook in Stadion Galgenwaard mag niet meer gerookt worden; niet op de tribunes, en ook niet bij/in toiletten, horecapunten, trappen, businessruimtes, loges en skyboxen. Buiten het stadion mag wel gerookt worden.

Parkeren
Woon je in de buurt van Stadion Galgenwaard? Kom dan te voet of met de fiets naar het stadion. Er is rondom het stadion voldoende parkeergelegenheid voor fietsen. Er zullen geen pendelbussen rijden. Wel kan er gratis geparkeerd worden op het terrein van Universiteit Utrecht aan de Sorbonnelaan. Daar zijn 1.500 plekken beschikbaar. Heb je een geldige parkeerkaart voor P1, P2 of P3? Dan kun je die uiteraard wel gewoon gebruiken.

Een nieuw seizoen, een kolkend Stadion Galgenwaard. We hebben er zin in! Bedankt voor het doornemen van deze informatie, en tot zondag!