Beloften sluiten oefencampagne af met ruime zege

03 augustus 2021

Jong FC Utrecht wint op Sportcomplex Zoudenbalch van Jong sc Heerenveen: 4-1.

De beloftenploeg van FC Utrecht heeft de voorbereiding op de competitiestart afgesloten met een even verdiende als ruime overwinning. Het talententeam van trainer/coach Darije Kalezic was vanmiddag (dinsdag) op Sportcomplex Zoudenbalch met 4-1 de baas over Jong sc Heerenveen. 

De dieptepass van Rayan El Azrak is op maat, en Mohamed Mallahi schat ‘m op waarde in. De rechtsbuiten van Jong FC Utrecht ontdoet zich van zijn directe tegenstander en neemt daarna het door Marijn Dijkstra verdedigde doel onder vuur. Hard, hoog, en in de hoek. Keeper kansloos, stand: 4-1.

Sterke fase in tweede helft
Jong FC Utrecht beloont zichzelf in die fase, pak ‘m beet een kwartier voor tijd, voor een sterke pot. Een partij waarin de Utrechtse beloften een stuk beter uit de verf komen en veel meer kansen krijgen dan de talenten uit Friesland, maar het met nog een kwartier op de klok dus ‘maar’ 2-1 staat. Twee minuten voor de voltreffer van Mallahi slaat ook Elijah Velland toe. Via de Friese doelman gaat de bal tegen de touwen: 3-1. 

IJzersterke start
In de eerste helft regent het in de Domstad kansen. Jong FC Utrecht gaat binnen een kwartier met 2-0 aan de leiding dankzij doelpunten van Nick Venema en Rick Meissen. Venema maakt 65 tellen nadat er is afgetrapt de 1-0 en mag daarbij Djevencio van der Kust bedanken voor het voorbereidende werk. Meissen verdubbelt de marge in speelminuut veertien. De centrale verdediger kopt de bal de verre hoek in, buiten bereik van Jaimy Kroesen: 1-0.

Wervelwind op Zoudenbalch
Als een wervelwind raast het Jong FC Utrecht van Darije Kalezic dan verder. Daaruit ontstaan kansen voor onder meer Van der Kust (klutssituatie), Oussama Alou (schot, over), Yuya Ikeshita (schot, geblokt), Alou (schot, gekeerd door Kroesen) en nogmaals Venema (schot, gered door Kroesen). Aan de andere kant van het veld hoeft Jord Ruijgrok amper in actie te komen. Rechtsback Julliani Eersteling maakt zijn officieuze debuut voor Jong FC Utrecht, en kan zich in de eerste helft vooral concentreren op zijn aanvallende bijdragen. Meerdere malen komt hij door over de rechterflank.

Friezen komen terug
Het spelbeeld verandert wat na de break, als de Friezen zeker in het eerste gedeelte van het tweede part zichzelf terug de wedstrijd in knokken. Jonah Talan lukt in die fase de 2-1 en precies op het moment dat de bezoekers een kans lijken te ruiken op een fijn resultaat, slaat Jong FC Utrecht via Velland en Mallahi twee keer knap toe: 3-1 en 4-1.

Op naar de competitiestart!
Voor Jong FC Utrecht gaat het aanstaande maandag voor het eerst dit seizoen om de punten. Die dag krijgt het team van Kalezic, in de eerste speelronde van de Keuken Kampioen Divisie, bezoek van MVV Maastricht. Die partij begint in Stadion Galgenwaard om 20.00 uur.

Jong FC Utrecht - Jong sc Heerenveen 4-1 (2-0)
2. Nick Venema 1-0
14. Rick Meissen 2-0
57. Jonah Talan 2-1
76. Elijah Velland 3-1
78. Mohamed Mallahi 4-1

Gele kaarten: geen.

Toeschouwers: 0.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Jord Ruijgrok; Julliani Eersteling (63. Juruel Bernadina), Rick Meissen (46. Dylan Timber), Joshua Mukeh (46. Kjeld van den Hoek), Djevencio van der Kust; Albert Lottin (46. Imanuel Bonsu), Yuya Ikeshita, Derensili Sanches Fernandes (46. Rayan El Azrak); Mohamed Mallahi (85. Bagus Kahfi), Nick Venema (46. Mees Rijks), Oussama Alou (46. Elijah Velland). 

Opstelling Jong sc Heerenveen:
Jaimy Kroesen (46. Marijn Dijkstra); Noah de Waal (21. Chesron Oostwoud), Noah Stassin (21. Kaj van der Veldt), Stefan Westra Westra, Roan van der Plaat; Ian Beelen, Chris van der Zee, Floris Quaedvlieg (21. Jonah Talan); Levi de Wilde (21. Couhaib Driouech), Axel Schouwstra, Rasmus Wendt (21. Thijs Reuvers).