Beloften geklopt door MVV Maastricht

09 augustus 2021

Jong FC Utrecht ondanks veld- en kansenoverwicht met lege handen na partij tegen Limburgers: 0-1.

De beloftenploeg van FC Utrecht heeft aan de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe Keuken Kampioen Divisie-seizoen geen punten overgehouden. In Stadion Galgenwaard werden de Domstedelingen vanavond (maandag) geklopt door MVV Maastricht: 0-1.

De jacht op de gelijkmaker is in volle gang, en het doelpunt hangt als het ware in de lucht boven het Herculesplein, waar 541 toeschouwers zien hoe Jong FC Utrecht er alles aan doet om tenminste een punt over te houden aan de clash met MVV Maastricht. In de blessuretijd van de partij krijgt invaller Rayan El Azrak een schietkans en heeft hij, en met hem heel Jong FC Utrecht, pech: paal! En dan te bedenken dat die kans niet eens de laatste is in de toegevoegde tijd. Ook invaller Mees Rijks is dan nog dicht bij een gelijkmaker die de Utrechters absoluut verdienen. Maar hij vindt, na goed te zijn weggedraaid van zijn bewaker, Thijmen Nijhuis op zijn pad.

Nijhuis weet van geen wijken
Inderdaad: dat is een bekende; Nijhuis. De goalie die door FC Utrecht aan MVV Maastricht is verhuurd maakt met een clean sheet zijn debuut in het vlaggenschip van de Limburgers, precies zoals hij een seizoen eerder tijdens FC Groningen-uit ook de nul houdt in zijn eerste duel in de hoofdmacht van FC Utrecht. Wat de spelers van het Jong FC Utrecht van Hoofdtrainer Darije Kalezic deze avond ook proberen: de bal wil er niet in. Ook in de absolute slotfase niet, als zelfs goalie Fabian de Keijzer mee naar voren is gegaan in de hoop een punt veilig te stellen.

Dzepar is de plaaggeest
Het is een punt dat Jong FC Utrecht alleszins verdient. Sterker nog: eigenlijk verdienen de talenten uit Utrecht er wel drie, tegen De Sterrendragers. Want de Domstedelingen krijgen verreweg de meeste kansen, en ook zonder twijfel de beste. En toch staan ze aan het einde van de rit aan de verkeerde score. De grote plaaggeest van de Utrechters: Orhan Dzepar. Hij zorgt met een afstandsschot, een kleine tien minuten voor de rust, voor de enige treffer van de avond: 0-1.

Drie debutanten op het veld, een in de dug-out
Een debutantenbal, ook dat is Jong FC Utrecht - MVV Maastricht. Ga maar na: voor rechtsback Julliani Eersteling is de partij zijn eerste namens de Utrechtse beloftenploeg. En voor de invallers Elijah Velland en Kjeld van den Hoek is het niet alleen hun eerste officiële pot in Jong FC Utrecht, maar ook nog eens hun debuut in de Keuken Kampioen Divisie. In de dug-out bij de Utrechtse talenten ook een nieuw gezicht: MVV Maastricht-thuis is de eerste partij die de Utrechtse beloftenploeg speelt onder leiding van Hoofdtrainer Darije Kalezic.

Vrijdag alweer aan de bak
De volgende wedstrijd staat voor Jong FC Utrecht al voor de deur. Vrijdag spelen de Domstedelingen in het Yanmar Stadion tegen Almere City FC, dat evenals de Utrechters vanavond een partij heeft gespeeld. In Wijdewormer verloor de ploeg uit Flevoland met 2-1 van Jong AZ.

Jong FC Utrecht - MVV Maastricht 0-1 (0-1)
37 Orhan Dzepar 0-1

Gele kaarten: Matteo Waem, Adam Mami (MVV Maastricht).

Toeschouwers: 541.

Scheidsrechter: Erwin Blank.

Opstelling Jong FC Utrecht: 
Fabian de Keijzer; Julliani Eersteling, Rick Meissen, Joshua Mukeh (79. Gabriël Culhaci), Djevencio van der Kust (90. Kjeld van den Hoek); Albert Lottin (72. Mees Rijks), Yuya Ikeshita, Derensili Sanches Fernandes; Mohamed Mallahi, Nick Venema (79. Elijah Velland), Oussama Alou (72. Rayan El Azrak).

Opstelling MVV Maastricht:
Thijmen Nijhuis; Simon Libert, Allan Delferriere, Matteo Warm, Mitchel Keulen; Marko Kleinen (90. Adam Mami), Thomas van Bommel, Orhan Dzepar; Marciano Aziz (61. Leroy Labylle), Mitchy Ntelo (82. Tim Zeegers), Kai-David Bösing (61. Twan Visser).