Beloften gaan voor primeur in Flevoland

13 augustus 2021

Jong FC Utrecht speelt vanavond (vrijdag) een uitwedstrijd tegen Almere City FC.

Jong FC Utrecht neemt het vanavond (vrijdag) in het Yanmar Stadion op tegen Almere City FC. De clash tussen de Utrechtse beloftenploeg en het team uit Flevoland begint om 20.00 uur. Jong FC Utrecht gaat aan de Competitieweg in Almere voor een primeur.

Eén of meerdere punten oogsten in een competitiepartij in Flevoland tegen Almere City FC: Jong FC Utrecht slaagde er nog nooit in. Vier keer ging het Utrechtse beloftenteam op bezoek bij de Flevolanders, en tot vier keer toe stapten de Domstedelingen met lege handen de spelersbus terug naar Utrecht in. Twee keer werd het 2-1, één keer 3-1 en het meest recente onderonsje in het Yanmar Stadion eindigde in 4-1.

Altijd een treffer in Flevoland
Scoren in Flevoland, dat lukte dus elke keer. In de jaargang 2016/2017 maakte Dani van der Moot de Utrechtse goal, in seizoen 2017/2018 deed Sylla Sow dat. Nick Venema schoot namens de Domstedelingen met scherp in 2018/2019, en nadat in het seizoen 2019/2020 de wedstrijd Almere City FC – Jong FC Utrecht vanwege Corona niet gespeeld werd, was het vorig seizoen Daniel Arzani die in Almere scoorde voor de Utrechtse beloften. De Australiër schoot Jong FC Utrecht na een klein uur spelen zelfs naar een 0-1 voorsprong en dus leek een puntenprimeur aanstaande voor de talenten uit Utrecht, maar amper tien minuten nadat de flankspits er 0-1 van gemaakt, stond er toen, op 4 december 2020, al een 3-1 tussenstand op het Almeerse scorebord.

Veel kansen, geen goal voor Utrechtse beloften
Jong FC Utrecht begon het seizoen in de Keuken Kampioen Divisie afgelopen maandag met een thuiswedstrijd tegen MVV Maastricht. Het team van Hoofdtrainer Darije Kalezic kreeg tegen De Sterrendragers verreweg de meeste en bovendien de beste kansen, maar mede door het feit dat nota bene de door FC Utrecht aan MVV Maastricht verhuurde Thijmen Nijhuis een uitstekende partij keepte, lukte het de Utrechters niet tot scoren te komen. Een opportunistische poging van Orhan Dzepar aan de andere kant van het veld leverde de Limburgers een 0-1 zege op.

Almere City FC verrast door Jong AZ
Ook het al jaren steevast in de promotiestrijd verwikkelde en ook dit seizoen ambitieuze Almere City FC kwam afgelopen maandag in actie. Het team van Gertjan Verbeek werd in Wijdewormer verrast door het Jong AZ van Maarten Martens. De Alkmaarse beloftenploeg keek lange tijd tegen een 0-1 achterstand aan, maar boog de boel in het slotkwartier om: 2-1.

Live verslag via Twitter
De wedstrijd Almere City FC – Jong FC Utrecht begint in het Yanmar Stadion om 20.00 uur. FC Utrecht doet vanuit de thuishaven van de Almeerders via Twitter verslag van de wedstrijd. Flitsen van de match passeren bovendien de revue in het schakelprogramma dat ESPN uitzendt.