Beloften boeken eerste zege van seizoen

27 augustus 2021

Jong FC Utrecht verslaat Telstar met 3-0.

Jong FC Utrecht heeft de eerste driepunter van het seizoen 2021/2022 te pakken. De beloftenploeg uit de Domstad was vanavond (vrijdag) op Sportcomplex Zoudenbalch met 3-0 te sterk voor Telstar. Imanuel Bonsu en Bagus Kahfi maakten tegen de Witte Leeuwen hun Keuken Kampioen Divisie-debuut, terwijl Mohamed Mallahi een bijzonder jubileum opluisterde met een doelpunt.

Met de bal aan zijn voet rukt hij op. Aanvoerder Nick Venema van Jong FC Utrecht zet koers richting het doel van Telstar en besluit, terwijl hij op pak ‘m beet dertig meter van de goal staat, uit te halen. Dat doet Venema verwoestend. Keeper Trevor Doornbusch zweeft richting de hoek en raakt de bal ook nog aan, maar het schot van de spits van de Utrechtse beloftenploeg heeft zo veel vaart, dat de goalie van de Witte Leeuwen niet kan voorkomen dat die toch tegen de touwen vliegt: 3-0. Een prachtig doelpunt, dat een kleine tien minuten na de rust ervoor lijkt te zorgen dat de hoop op een goed resultaat wegebt bij de bezoekers uit Velsen-Zuid.

Mallahi geeft jubileum extra cachet
Na een klein half uur opent Jong FC Utrecht de score. Mohamed Mallahi is de maker van de 1-0 tegen Telstar. Daarmee geeft de rechtsbuiten van de Utrechtse beloftenploeg een bijzonder jubileum extra cachet. Voor Mallahi is het zijn honderdste partij namens Jong FC Utrecht in de Keuken Kampioen Divisie; een mijlpaal die eerder door slechts één speler is bereikt; Odysseus Velanas.

De Keijzer oogst eerste clean sheet
Het doelpunt van Utrechter Mallahi, die tien jaar geleden als jeugdspeler zijn entree maakt bij de FC uit de Domstad, komt na een reeks kansen voor de Noord-Hollanders. Met name Tom Overtoom zorgt met enige regelmaat voor gevaar. De schoten van de middenvelder worden in veel gevallen gekraakt. En de meest venijnige poging van het stel - Overtoom probeert het alleen al in de eerste helft een keer of vijf - is een prooi voor Fabian de Keijzer, die daarmee de basis legt voor zijn eerste clean sheet van deze jaargang.

Kluivert verdubbelt de marge
Verdediger Ruben Kluivert verdubbelt vijf minuten voor de rust namens de Utrechters de marge. De achterhoedespeler, die voor het eerst dit seizoen in actie komt met Jong FC Utrecht in de Keuken Kampioen Divisie, schiet de bal diagonaal binnen en heeft daarbij geen hinder van een keeper in het doel, nadat Doornbusch bij een hoge bal zonder succes van zijn lijn komt: 2-0.

El Azrak keert terug in de basis
In de tweede helft zijn er over en weer kansen en is Jong FC Utrecht na de 3-0 dichterbij een vierde treffer, dan dat de bezoekers komen bij een eredoelpunt. Ook Rayan El Azrak is bij enkele kansrijke aanvallen betrokken. Voor de aanvallende middenvelder is Telstar-thuis zijn eerste wedstrijd in de basis sinds 10 januari 2020. Na zeventig minuten wordt hij vervangen door Mees Rijks.

Bonsu en Kahfi maken debuut
Hoofdtrainer Darije Kalezic brengt ook Eros Maddy in de ploeg. De aanvaller komt in de slotfase in het veld, en het is voor het eerst sinds 14 september 2020 dat de flankspits speelminuten maakt in de Keuken Kampioen Divisie. Helemaal nieuw op dat niveau zijn Imanuel Bonsu en Bagus Kahfi. De twee maken vallen vlak voor tijd in en debuteren zo op het één na hoogste niveau van Nederland. 

Volgende wedstrijd: Jong AZ-uit
Vanwege interlands ligt de Keuken Kampioen Divisie komend weekend voor Jong FC Utrecht stil. De Domstedelingen hervatten de competitie op vrijdag 10 september met een uitwedstrijd tegen Jong AZ. Die ploeg gaat na vier speeldagen aan kop van het klassement. De volgende thuispartij van Jong FC Utrecht is op maandag 13 september. Dan komt Jong PSV op bezoek op Sportcomplex Zoudenbalch.

Jong FC Utrecht - Telstar 3-0 (2-0)
29. Mohamed Mallahi 1-0
40. Ruben Kluivert 2-0
54. Nick Venema 3-0

Gele kaarten: Raymond Huizing, Nick Venema, Yuya Ikeshita (Jong FC Utrecht), Yael Liesdek (Telstar).

Toeschouwers: 294.

Scheidsrechter: Robin Hensgens.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Fabian de Keijzer; Raymond Huizing, Rick Meissen, Ruben Kluivert (46. Kjeld van den Hoek), Djevencio van der Kust; Yuya Ikeshita, Gabriël Culhaci, Rayan El Azrak (70. Mees Rijks); Mohamed Mallahi (87. Eros Maddy), Nick Venema (87. Bagus Kahfi), Oussama Alou (82. Imanuel Bonsu).

Opstelling Telstar:
Trevor Doornbusch; Anwar Bensabouh, Anthony Berenstein, Jip Molenaar; Yael Liesdek (61. Özan Kökcü), Cas Dijkstra, Rashaan Fernandes, Tom Overtoom, Sven van Doorm (70. Özgur Aktas); Glynor Plet, Rein Smit (61. Gyliano van Velzen).