FC Utrecht en FC Groningen blijken de laatste tijd aan elkaar gewaagd, in de Eredivisie. Van de laatste 6 ontmoetingen tussen de Utrechters en de Groningers in competitieverband eindigden er 5 in een gelijkspel. De uitzondering in die reeks? Een 0-1 uitzege van FC Utrecht, op 8 december 2019. Bart Ramselaar was die dag de matchwinner in Groningen.

Vorig seizoen was het duel tussen FC Groningen en FC Utrecht in wat toen nog het Hitachi Capital Mobility Stadion heette er eentje waarin niet werd gescoord: 0-0. Inmiddels heet het onderkomen van de groen-witten overigens weer Euroborg.

De laatste keer dat FC Utrecht en FC Groningen in de Eredivisie tegen elkaar speelden, was op 9 januari van dit jaar. Toen werd het in Stadion Galgenwaard 2-2. Na een 0-2 achterstand toonde FC Utrecht veerkracht en oogstte de ploeg dankzij goals van Bart Ramselaar en Gyrano Kerk een punt.

De laatste keer dat FC Utrecht en FC Groningen elkaar troffen, was in mei van dit jaar. In de halve finale van de play-offs om Europees voetbal was FC Utrecht met 1-0 te sterk voor de Groningers, die geen antwoord hadden op een prachtig schot van Simon Gustafson.

FC Utrecht startte het seizoen afgelopen weekend met een spetterende 4-0 thuiszege op Sparta Rotterdam, de nummer acht van afgelopen seizoen. Adam Maher, Mark van der Maarel, Tasos Douvikas en Simon Gustafson scoorden in een sfeervol Stadion Galgenwaard. Nooit eerder won FC Utrecht zo ruim op de eerste speeldag van een Eredivisieseizoen.

Ook FC Groningen begon het seizoen met een overwinning. De Groningers wonnen op bezoek bij SC Cambuur met 1-2. Jørgen Strand Larsen maakte in de blessuretijd de winnende goal in Friesland.

Inclusief de vorige jaargang is FC Utrecht nu 7 competitieduels ongeslagen.

FC Utrecht is in uitwedstrijden in de Eredivisie nu 9 partijen ongeslagen.

Tasos Douvikas scoorde in zijn eerste wedstrijd namens FC Utrecht; een match die tevens zijn eerste op het hoogste niveau in Nederland was. De enige Griek die in elk van zijn eerste 2 Eredivisiepartijen scoorde, was Yannis Anastasiou namens Roda JC in het jaar 2000.

De penalty die Simon Gustafson benutte tegen Sparta Rotterdam betekende voor de Zweed zijn veertiende rake pingel namens FC Utrecht in de Eredivisie. Daarmee evenaarde hij clubrecordhouder Sébastien Haller.

Mike te Wierik, verdediger van FC Groningen, kan tegen FC Utrecht zijn 250ste wedstrijd in de Eredivisie spelen. Van alle huidige Eredivisiespelers hebben 10 voetballers die mijlpaal al bereikt, onder wie 3 spelers van FC Utrecht: Urby Emanuelson (250), Mark van der Maarel (270) en Willem Janssen: 385.

Willem Janssen speelde tot nu toe 193 Eredivisiewedstrijden namens FC Utrecht. Hij kan in Groningen Pascal Bosschaart evenaren op plek 12 in de lijst van spelers met de meeste Eredivisieduels in het shirt van FC Utrecht op de teller.

MAAK DE WEDSTRIJD NOG SPANNENDER

Krijg je geen genoeg van deze weetjes en tips, en wil je de wedstrijd van zaterdag nog spannender maken? Zet dan in op deze wedstrijd bij TOTO! Deelname aan TOTO is alleen voor 18+.

BEKIJK DEZE WEDSTRIJD BIJ TOTO