Zware week voor eSporters FC Utrecht

22 april 2021

eSporters halen één punt uit twee speelrondes.

Jaey Daalhuisen en Melvin Boere speelden deze week tegen de huidige nummer drie en de regerend landskampioen van de eDivisie. In een spannende tweede wedstrijd trekt Vitesse de winst over de streep: 3-5. FC Utrecht speelt sterk tegen Ajax, maar de Amsterdammers komen in blessuretijd op gelijke hoogte: 1-1.

FC Utrecht - Vitesse
In speelronde 7 nemen de Utrechtse eSporters het op tegen de nummer drie van de ranglijst: Vitesse. De eerste wedstrijd wordt afgetrapt door Jaey Daalhuisen, die het opneemt tegen Renzo Oemrawsingh. Al in de beginfase van de wedstrijd komen beide eSporters in elkaars zestienmetergebied, maar grote kansen blijven uit. In de eerste helft wordt er door zowel FC Utrecht als Vitesse flink afgetast en wordt er weinig gevaar gesticht. De ruststand is daarom ook 0-0. Na 70 minuten spelen is er nog geen schot op doel gelost. Oemrawsingh bewijst in de slotfase echter weinig kansen nodig te hebben om tot scoren te komen. In de 74e minuut is het Vitesse dat de score opent: 0-1. Tien minuten later is het weer raak voor de ploeg uit Arnhem. Oemrawsingh schiet zijn tweede kans er direct weer in: 0-2. Hiermee bepaalt hij ook de eindstand van deze wedstrijd.

Melvin Boere mag in de tweede wedstrijd proberen om de 0-2 achterstand recht te zetten. Hij neemt het namens FC Utrecht op tegen Levi de Weerd. Melvin begint erg goed aan de wedstrijd. In de 12e minuut is het al raak voor de eSporters uit de Domstad: 1-0. Melvin kan echter niet heel lang van zijn voorsprong genieten, want 20 minuten later is het De Weerd die de gelijkmaker scoort: 1-1. De Arnhemmer begint scherp aan de tweede helft. Toch is het Melvin die in de 59e minuut weer tot score komt. Hij komt voor de tweede keer deze wedstrijd op voorsprong: 2-1. Melvin zit er in deze fase van de wedstrijd goed in. Tien minuten later breidt hij de voorsprong uit, en maakt hij zijn derde doelpunt van deze wedstrijd: 3-1. Hiermee komt FC Utrecht, over twee wedstrijden, op gelijke hoogte met Vitesse. De Weerd weet rustig te blijven, en scoort vijf minuten later zijn tweede doelpunt: 3-2. De Arnhemse eSporter laat het er niet bij zitten. Vlak na zijn tweede doelpunt maakt hij de gelijkmaker, en breidt hij de Arnhemse voorsprong uit. De eindstand van de wedstrijd is 3-3. Zo neemt Vitesse de punten mee naar Arnhem: 3-5.

Jaey Daalhuisen – Renzo Oemrawsingh 0-2;
Melvin Boere – Levi de Weerd 3-3;
Eindstand: 3-5.


Ajax – FC Utrecht
Regerend landskampioen Ajax is de tegenstander in speelronde 8. In de eerste wedstrijd staat Jaey Daalhuisen tegenover de voor Ajax uitkomende Dani Hagebeuk. In de beginfase van de wedstrijd gaat het spel over en weer. Zowel Ajax als FC Utrecht krijgen mogelijkheden. In de 23e minuut is het Jaey die na een overtreding van een Ajax-verdediger een penalty meekrijgt. Deze penalty wordt echter gekeerd door de Amsterdamse doelman, waardoor de openingstreffer nog uitblijft. Vlak na rust krijgt Hagebeuk grote mogelijkheden, maar ook Jaey laat hierna van zich horen. In de loop van de tweede helft is het spelbeeld weer hetzelfde als in de eerste helft. Beide ploegen zijn nadrukkelijk op zoek naar een doelpunt, maar ze weten de netten niet te vinden. De brilstand blijft staan: 0-0.

Weer is het Melvin Boere die zich mag bewijzen in de tweede wedstrijd. Met een 0-0 stand neemt de Utrechtse eSporter het op tegen Tjardo Paliama. Melvin is getergd om namens FC Utrecht te winnen van Ajax. De eSporter uit de Domstad begint goed aan de wedstrijd en al na 10 minuten spelen is het raak. Hij schiet FC Utrecht op een 0-1 voorsprong. In de loop van de eerste helft is Ajax veel aan de bal, maar de ploeg uit Amsterdam creëert geen kansen. Melvin neemt met één treffer geen genoegen. Ook na rust blijft FC Utrecht aanvallen en is de ploeg nadrukkelijk op zoek naar nog een doelpunt. Paliama komt er niet uit en weet niet gevaarlijk te worden in deze wedstrijd. Melvin is dominant deze wedstrijd, maar hij beloont zichzelf niet. Met nog drie minuten spelen krijgt Ajax een vrije trap. Paliama heeft in de laatste minuten van de wedstrijd een lange aanval. Diep in de blessuretijd is het Ajax dat op gelijke hoogte komt met FC Utrecht: 1-1. Paliama rondt zijn enige kans in de wedstrijd op een belangrijk moment af. Direct na het Amsterdamse doelpunt klinkt het eindsignaal. Hierdoor komen Ajax en FC Utrecht op gelijke hoogte op de ranglijst.

Dani Hagebeuk – Jaey Daalhuisen 0-0;
Tjardo Paliama – Melvin Boere 1-1;
Eindstand: 1-1.


Vooruitblik
Volgende week staan speelronde 9 en 10 op het programma. FC Utrecht eSports neemt het dan op tegen sc Heerenveen en Heracles Almelo. De Friezen zijn momenteel de hekkensluiter en zullen getergd zijn om punten te pakken. Heracles staat met maar één punt onder de Utrechters.